• 27/05/2024

Mechelse handel en horeca rollen rode loper voor een body-positieve catwalk

MECHELEN – Op 31 mei 2024 zal de Grote Markt in Mechelen het podium zijn voor een sprankelende catwalk en bodypositivity festijn, waar 27 lokale handelaars en 9 horecaondernemers samenkomen om de diversiteit en exclusiviteit van zowel de shoppers als de ondernemers in Mechelen te vieren.

Vorig jaar organiseerde onderneemster Romy Schlimbach (Curvy Store, Bruul) voor de eerste keer zelf een catwalk waarbij bodypositivity en female empowerment bovenop stonden. Dit evenement werd aangevuld met leuke foodtrucks en een leuke receptie.

Naar aanleiding van dit succes rees het idee bij Mechelen MeeMaken om de handen in elkaar te slaan met Romy en hier een jaarlijks weerkerend evenement van te maken. Hierop besloot Romy om een vervolg te breien aan dit evenement, maar deze keer in samenwerking met andere zaken in het Mechelse centrum. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken speelde hier een verbindende rol in en neemt dit evenement op in de drukke evenementenagenda van Shoppen in Mechelen.

Er komt een grote catwalk, opzwepende beats, er zijn lokale foodtrucks en vooral heel veel potentiële shoppers die de nieuwste collecties en onze bruisende binnenstad komen ontdekken en achteraf worden beloond met een goodiebag.”

“Er worden heel wat activiteiten en evenementen georganiseerd in de binnenstad, denk maar aan de braderie, het Warm Welkom Weekend, Local Friday, enzovoort. We zien dat deze evenementen altijd veel volk op de been brengen. Met de catwalk komt er nu jaarlijks een nieuw evenement bij. Het evenement sluit perfect aan bij waar we als stad voor staan: lokaal winkelen, een gevarieerd aanbod aan grote en kleine ondernemingen en vooral een aantrekkelijk winkelcentrum zijn voor iedereen”, zegt Greet Geypen, schepen van Economie.

De inzet van 27 lokale handelaars en 9 horecaondernemers voor dit grootschalige evenement, waarbij ze vrijwillig meewerken om het tot een succes te maken, toont aan dat het harde werk van zowel de stadsdiensten, de vzw Mechelen MeeMaken en de lokale ondernemers zijn vruchten afwerpt.

Het enthousiasme om mee deel te nemen was zeer groot zowel bij nieuwe winkels als bij de zeer gevestigde waarden. Het aanbod is zo divers als ons centrum en omvat meer dan alleen textiel en kleding. Kinderen, dames, heren en zelfs hondjes gaan mee de catwalk op.

Door de samenwerking tussen de verschillende handelszaken zullen de modellen een breed scala aan producten showen, van de nieuwste brillencollecties, decoratiematerialen, tot verrassende bloemencreaties. En voor wie zin krijgt in iets lekkers, ook de horeca laat van zich horen met vegan- en vegetarische gerechten Belgische frietjes, verse pizza’s, lokaal gebrouwen rum, mocktails en cocktails, heerlijke wijnen, bubbels en dessertjes. “Ook op culinair vlak verspreiden we alleen maar liefde voor het vak,” besluiten Romy en Lies.

Dit evenement vol positieve vibes en woman empowerment zal voor de tweede keer van onze binnenstad dé hotspot maken voor iedere fan van mode, shoppen en plezier.
De toegang is gratis maar je dient wel een ticket te bemachtigen. Dit kan vanaf nu via deze link.

Praktisch
• Vrijdag 31 mei 2024, aanvang 18u, start show 20u
• Grote Markt Mechelen
• Einde voorzien om 23u

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten