• 27/05/2024

Mechelen zet kunstgaleries in de kijker

MECHELEN – De stad heeft een nieuwe campagne gelanceerd om de groeiende kunstscene te ondersteunen. De campagne is gericht op zowel locals als bezoekers van de stad. Men wil kunstgalerijen toegankelijker maken en bewustzijn creëren van de mogelijkheid om kunst te bekijken zonder dat je je verplicht voelt om iets te kopen.

Dit initiatief moet de drempel verlagen om kunst te ervaren en te genieten van de artistieke diversiteit in Mechelen. Als onderdeel van de campagne zijn posters te zien in galerijen in het stadscentrum die mensen uitnodigen om “een kijkje binnen te nemen.” De initiatief volgt op de toename van het aantal kunstgalerijen in Mechelen. De stad hoopt hiermee niet alleen kunstliefhebbers te bereiken, maar ook een breder publiek aan te moedigen om kunst te ontdekken.

Naast de poster campagne zijn er plannen om een kunstnacht te organiseren en krijgen galerijen meer aandacht op de Visit Mechelen website.. Deze initiatieven dragen bij aan de missie om Mechelen als culturele bestemming te positioneren en geïnteresseerden te laten genieten van het hele spectrum van de kunst.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten