• 16/07/2024

Mechelen viert Vlaamse Feestdag met Johan Verminnen

MECHELEN – Elke donderdagavond brengt Parkpop jong en oud samen met gratis concerten in de prachtige Kruidtuin. Deze donderdag viert Mechelen de Vlaamse Feestdag met een van de meest indringende stemmen van ons taalgebied. Johan Verminnen zal, met een eigenzinnige keuze uit zijn uitgebreide repertoire, een nieuwe show brengen, genaamd naar een haast vergeten lied van hem: Vanwaar de wolken komen.

Dit evenement wordt gesteund door Vlaanderen Feest!, een initiatief van de Vlaamse Overheid om mensen overal in Vlaanderen samen te brengen tijdens verschillende festiviteiten in steden en gemeenten. Mechelen organiseert dit jaar zijn 11de editie.

Johan Verminnen, geboren op 22 mei 1951 in Wemmel, is een gerenommeerde Belgische zanger, componist en artiest. Met een carrière van meer dan 50 jaar heeft hij een blijvende impact gehad op de Belgische muziek en blijft hij een geliefde figuur voor muziekliefhebbers over de hele wereld. Bekend om tijdloze klassiekers zoals “Laat me nu toch niet alleen”, “Brussel”, “Mooie dagen” en “In de Rue des Bouchers”, heeft Verminnen zijn stempel gedrukt op het Nederlandstalige muzieklandschap. Zijn teksten, die vaak introspectief en emotioneel geladen zijn, behandelen thema’s als liefde, verlies en het stadsleven, met name het bruisende leven in Brussel.

Wat kan je komende donderdag verwachten? Johan Verminnen zal met passie soms ten onrechte vergeten parels uit zijn repertoire zingen en boeiende verhalen delen met zijn unieke kijk op het leven. Begeleid door getalenteerde muzikanten onder leiding van Bert Candries, zingt een van de laatste vertegenwoordigers van de kleinkunstgeneratie zijn nummers recht uit het hart voor zijn trouwe publiek.

Locatie: Kruidtuin Mechelen
Gratis inkom
Programma:
19u00: afterworkparty met DJ Marc with a C
20u30: Johan Verminnen
22u00 tot 23u00: afterparty met DJ Marc with a C

Voor de Nationale Feestdag organiseert Mechelen Feest een extra Parkpop op zondag 21 juli. In de vooravond kan je de Guy Swinnen Band aan het werk zien. Guy Swinnen begon zijn muzikale carrière met de legendarische band The Scabs, bekend van hits als “Hard Times”. Na zeven soloalbums keerde hij terug naar zijn roots met de Guy Swinnen Band, waarbij hij zijn liefde voor rock & roll herontdekte. De band, met een sterke ritmesectie en divers gitaargeluid, wordt geprezen om hun speelplezier en dynamiek. Na het overlijden van medebandlid Willy Willy in 2019, richt Swinnen zich volledig op zijn eigen band. Met hun nieuwste album Rock Ain’t Dead (It Just Smells Funny) bewijzen ze hun rockkracht en brengen ze een mix van eigen nummers en klassieke rockhits.

Meer informatie over het programma vind je op www.dezomerisvanmechelen.be/parkpop

Foto’s  Stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten