• 19/07/2024

Mechelen vergroot zijn hondenweide in het Tivolipark, Lier zijn City Golf

MECHELEN –  De hondenweide in het Tivolipark in Mechelen is verhuisd naar een andere plek in het park. De nieuwe hondenweide is groter, de omheining is hoger en ze ligt nu half in het bos. Hier kunnen honden onder toezicht van hun baasje vrij rondlopen. Het biedt hen een veilige en aangename omgeving om te ravotten en te socialiseren met andere honden.

De vorige hondenweide naast de serres in het Tivolipark was 600 vierkante meter groot, de nieuwe ligt meer aan de rand van het park, richting het stiltebos, en is 870 vierkante meter groot. De omheining is anderhalve meter hoog, hoog genoeg zodat honden er niet meer kunnen over springen, wat vroeger weleens gebeurde. Een deel van de nieuwe hondenweide ligt in het bos, een deel is weide met twee hindernissen en een boomstronk als spelelement.

Patrick Princen (Groen), schepen van parken en stadstuinen: ‘Het Tivolipark is een gezinsvriendelijk park dat alsmaar meer aan populariteit wint. De uitbreiding en opwaardering van de hondenweide is daar een logisch gevolg van. Ze is nu nog meer in harmonie met de rest van het park en bovendien zorgt het bosje voor een leuke extra dimensie. Hier kunnen onze favoriete viervoeters zorgeloos ravotten zonder leiband aan. Door de bomen is er ook schaduw op de weide die op warme dagen voor de nodige verfrissing kan zorgen. Op de plaats van de vroegere hondenweide worden in het najaar bomen geplant.’

Vicky Vanmarcke (Open Vld), schepen van dierenwelzijn: ‘Het openen van deze nieuwe hondenweide past in onze ambitie om nog deze legislatuur in elke woonwijk een aangepast hondenweide te voorzien. Het is belangrijk dat honden de ruimte krijgen die ze nodig hebben om vrij te kunnen bewegen en spelen, en dat kan veilig in deze vernieuwde hondenweide. Ze betekent een meerwaarde voor de bewoners van de omliggende wijken, maar ook voor de vele bezoekers van het park. Bovendien is de hondenweide goed en snel te bereiken, wat een snel bezoek aan de weide aantrekkelijk maakt.’

De hondenweide is toegankelijk tijdens de openingstijden van het Tivolipark en er gelden enkele regels om ervoor te zorgen dat het een veilige en aangename omgeving blijft voor alle bezoekers. Zo moeten honden bijvoorbeeld aangelijnd zijn bij het betreden en verlaten van de weide en moeten baasjes ervoor zorgen dat hun honden geen andere honden of bezoekers lastigvallen. Agressieve honden, loopse teven, gekwetste en zieke honden zijn niet toegelaten op de hondenweide. Uitwerpselen van de hond kunnen in de beschikbare hondenpoepbuizen gedeponeerd worden.

City Golf, een combinatie van stadsverkenning met een actief golfspel, zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Lier. Het concept evolueerde in de loop der jaren maar de kracht blijft zitten in de sfeer die ontstaat tijdens de tour. Visit Lier heeft al jaren een goede samenwerking met City Golf. Door het succes in Lier is deze activiteit ondertussen ook te spelen in vele andere steden. Vorig jaar telden me in de stad bijna 10 000 City Golf-deelnemers.

Ilse Lambrechts (N-VA), schepen voor toerisme: Dit jaar komt City Golf met een nieuw concept om de beleving te vergroten. Optioneel kan je groep kiezen voor ‘Yay or Nay’, naast de gebruikelijke ludieke weetjes over de stad. Tijdens de tour worden verhaaltjes verteld, waarbij de groep moet raden of het juist (yay) of fout (nay) is. Wie het juist heeft, krijgt bonuspunten, wie het fout heeft, krijgt strafpunten. Tijdens dit concept blijft iedereen betrokken tijdens de volledige tour, wordt de link met Lier verstevigd en zo kunnen ook mensen die niet kunnen golfen alsnog winnen van een getrainde golfer in de groep. Info: www.visitlier.be. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten