• 23/06/2024

Mechelen richt 27 speelstraten in en lanceert twee zomerzoektochten

MECHELEN – Mechelen zet het licht op groen voor  een 27-tal speelstraten die ingericht worden tijdens de zomervakantie en dit tot en met dinsdag 31 augustus. Meteen een gelegenheid om de campagne 500 uren buiten spelen in te zetten en te sparen voor een gratis drinkbus. Deze drinkbus kunnen kinderen inruilen bij UiT in Mechelen tot eind september.

Abdrahman Labsir (Open Vld), schepen van jeugd: ‘Om ons label van Mechelen Kinderstad alle eer aan te doen blijven we ouders en kinderen elke dag ten volle uitdagen om zoveel mogelijk veilige buitenactiviteiten te organiseren en dat kan gelukkig nu weer terug. We zien stap voor stap een terugkeer naar een normale zomer en dat brengt vreugde bij onze jonge Mechelaars. Nu de zon nog en we kunnen weer genieten van een zichtbare glimlach.’

De speelstraten kaderen tevens in het project Mechelen Kinderstad, dat kindvriendelijke activiteiten in Mechelen extra in de verf zet. De straten voldoen aan de voorwaarden om een speelstraat in te richten, namelijk geen doorgaand verkeer, geen bussen van De Lijn en een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Het initiatief gaat uit van de bewoners van de straat. Een speelstraat kan maximaal veertien dagen per vakantiemaand aangevraagd worden. De speeluren liggen tussen dertien uur tot maximum twintig uur.

Labsir: ‘We houden het in eigen straat en met eigen speel- en spelmateriaal om nog een zekere voorzichtigheid te bieden rond corona en de speelkoffers nog even op te bergen. Een speelstraat staat letterlijk voor vrij en veilig spelen in de eigen straat. We vragen bij elke aanvraag dat de peter en/of meter van de speelstraat via een brief de bewoners informeert en bij vragen of bezorgdheden onze jeugddienst op de hoogte brengt.’

Deze zomervakantie organiseren Rommy en Vlieg twee leuke zomerzoektochten voor het hele gezin in Mechelen. Schatten van vlieg is weer terug van weggeweest en verstopt acht schatkisten in Kazerne Dossin, Vrijbroekpark, Speelgoedmuseum, UiT in Mechelen, Tivolipark, Het Predikheren, Sportimonium en Hof van Busleyden.

Labsir: ‘Wat van schatten van vlieg een groot succes maakt is dat bij het vinden van drie schatkisten, je kans maakt op een gratis bezoek aan de Sint-Romboutstoren. Onze hoge trots van Mechelen blijft voor jong en ouder een bezoek waard.’

Ook Rommy verstopt zich weer elke maandagvoormiddag op verschillende plekken. De plaats waar de Mechelse kindervriend zit kan je op de facebookpagina van Mechelen Kinderstad vinden. De eerste die een leuke foto met Rommy post, in de reactie op dezelfde pagina, krijgt een leuk geschenk.

Dit jaar voorziet men in Stad Mechelen twee strandterreinen die door jeugdorganisaties gratis kunnen ingevuld worden met activiteiten, een mooi alternatief én uitbreiding van het vroegere kinderstrand op de Grote Markt. Daarnaast voorziet de stad Springkastelen aan Offenbossen op woensdag 14 juli en aan jeugdhuis Hoje op woensdag 18 augustus. Voor avontuurlijke jongeren staat er op woensdag 25 augustus een mobiele klimmuur aan Transit M. Hou www.dezomerisvanmechelen.be  zeker in de gaten voor workshops en meer spel- en sportinitiatieplezier tijdens de zomervakantie. (EM / Foto Stad Mechelen )

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten