• 27/05/2024

Mechelen ondertekent Green Deal tuinstraten

MECHELEN – Vertegenwoordigers van verschillende organisaties, bedrijven en lokale overheden verzamelden zich in Mechelen om de Green Deal tuinstraten te ondertekenen, met als doel om tegen 2030 1.000 groene straten in Vlaanderen te creëren.
De Green Deal tuinstraten is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, bedrijven en lokale overheden om tegen 2030 1.000 groene straten in Vlaanderen te creëren.
Mechelen heeft al verschillende voorbeelden van groene straten geïmplementeerd die andere steden en gemeenten kunnen inspireren.

Een voorbeeld van een groene straat in Mechelen is de Nekkerspoelstraat, waar het grijze beton is vervangen door bomen, struiken en bloemenperken.
Het Green Deal-initiatief, geleid door het Vlaams Departement Omgeving en diverse organisaties, heeft als doel duurzame mobiliteit te bevorderen, parkeerplaatsen te verminderen en groene ruimtes in straatontwerp te prioriteren.
Het Green Deal-initiatief richt zich ook op de promotie van alternatieve vormen van mobiliteit, zoals fietsen en wandelen.
Het positieve effect van groene straten omvat verbeterde gemeenschapsbinding, preventie van hittegolven, overstromingen en droogtes.

Bovendien zorgen groene straten voor een betere luchtkwaliteit en verminderde geluidsoverlast. Mechelen is vastbesloten om tegen 2030 nog één groene straat te creëren. Dit initiatief is een belangrijk onderdeel van de inspanningen van Mechelen om een duurzame en leefbare stad te zijn.

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten