• 24/06/2024

Mechelen neemt kaap van 20.000 bomen op openbaar domein

MECHELEN – Mechelen heeft in de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke inspanning geleverd om het aantal bomen op het openbaar domein te verhogen. Door de invoering van de “drie-voor-één-regel” in 2019 is het totale aantal bomen gestegen tot 20.016. Deze regel houdt in dat voor elke verdwenen boom er drie nieuwe worden geplant, wat heeft geleid tot een netto toename van meer dan 3.300 bomen.

De stad heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van groen en bomen. Ze streeft ernaar dat elke Mechelaar vanuit huis minstens 3 bomen kan zien, dat 30% van de stad verkoeling vindt onder bomen en dat er voor elke inwoner op 300 meter een publiek toegankelijk groen gebied is. Deze doelstellingen dragen bij aan een leefbare en duurzame stedelijke omgeving.

Daarnaast heeft Mechelen het Bomencharter ondertekend, met als doel om tegen eind 2024 per inwoner één boom aan te planten. Dit komt neer op een totaal van 87.000 bomen, wat een aanzienlijke vergroening van de stad zal opleveren. Deze inspanningen tonen aan dat Mechelen zich inzet voor het verbeteren van de leefomgeving en het vergroten van de biodiversiteit in de stad.

Door deze maatregelen en doelstellingen laat Mechelen zien dat het een groene en duurzame stad wil zijn, waar de inwoners kunnen genieten van de voordelen van een groene omgeving, zoals verkoeling, luchtzuivering en een verhoogd welzijn.

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten