• 16/07/2024

Mechelen is helemaal klaar voor Ottertrotter

MECHELEN – Iedereen is welkom in het Tivolipark, zondag 30 juni vanaf 11u, voor een dag vol muziek, een lekkere hap, sport – en spel en animatie voor jong en oud. Het Ottertrotter van vandaag is een festival met veel betrokken partners, waardoor de bezoeker een gevarieerd programma krijgt met meer mondiale muziek, kunst, dans én een plaats voor lokaal voetbaltalent.

“In samenwerking met heel wat partners kunnen we een mooi programma aanbieden. Met vzw Het Paradijs bieden we een gevarieerd muziekaanbod aan. Met Buurtsport en J@M spelen we het WK ’86 na door wijkteams uit Mechelen, of je kan met Circolito genieten van circusanimatie – en initiatie. Maar ook meer kleine initiatieven, zoals de mobiele muziekstand van Mechelaar Kanza Mees, Musica Mobilé, vinden een plaats op het festivalterrein. We zijn al die partners bijzonder dankbaar om de terugkeer van Ottertrotter mee mogelijk te maken”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Het Ottertrotter festival maakt zich op voor een dag waar jong en oud terecht kan voor ontspanning en plezier. Er is werkelijk voor elk wat wils, van avontuurlijk boomklimmen, bezinningsoefeningen, zaadbommetjes, initiatie keramiek, een workshop traditioneel brood – en pizzabakken, bijleren van de imkers over bijen en honing, tot composteren.
Ottertrotter valt tegelijkertijd met wereldvluchtelingendag. Daarom organiseert het festival om 12u samen met Welcome in Mechelen een gezellige ‘potluck’ om stil te staan bij deze bijzondere dag en te verbinden met nieuwkomers. Bij een potluck brengt namelijk iedereen een maaltijd mee om te delen met anderen. Het is een informele manier om elkaar te leren kennen en te genieten van een heerlijke, gevarieerde lunch.

Op het festival zal er ook een Kunstmuur voor mensenrechten zijn, georganiseerd in samenwerking met de Mondiale Raad. Het wordt een gezamenlijk kunstwerk waar iedereen aan kan bijdragen om zijn of haar stem te laten horen tegen onrecht en voor rechtvaardigheid. “Met kunst vragen we aandacht voor globale thema’s en staan we voor waarden zoals mensenrechten, solidariteit en rechtvaardigheid. Ook Mechelse kunstenaars werken mee, we veilen hun werken ten voordele van Mechelen4Palestine. Het is een concrete actie om een boodschap tegen onrechtvaardigheid uit te dragen. Het festival staat voor bewustwording, maar ook voor plezier en verbinding. Ik kijk uit naar zondag!”, zegt Rina Rabau Nkandu, schepen van sociale cohesie en mondiaal beleid.

Het festival wordt muzikaal afgesloten door Pardon Service, een negenkoppige band uit Mechelen die een eclectische mix brengen aan Balkanklanken, afrobeat, reggae, Franse chansons en Ska. Ze brengen mensen aan het dansen, zowel in het Frans als het Nederlands, en zijn berucht voor hun live optredens.
Ottertrotter gaat door in Tivoli park op zondag 30 juni vanaf 11u.

Meer informatie kan je vinden op de website: https://dezomerisvanmechelen.be/event/ottertrotter/

Foto stad Mechelen  MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten