• 18/07/2024

Mechelen heeft er een ‘nieuwe’ straat bij: de Olympiadelaan

MECHELEN – In aanloop van de Special Olympics krijgen de Befferstraat en de Veemarkt een nieuwe naam: de Olympiadelaan. Deze ludieke actie wordt georganiseerd door handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken om deze spelen en de stad Mechelen extra in de verf te zetten. De twee straten zullen deze naam krijgen tot het eind van de Special Olympics. Beide straten worden opgevrolijkt met wimpels, bijpassende vlaggen en kleurrijke Opsinjoortjes. Vandaag werd de Olympiadelaan symbolisch geopend met een groot feest. Zondag 7 mei – tijdens de koopzondag – vindt er een tweede event plaats.

Tijdens het Hemelvaartsweekend vindt de 39ste editie plaats van de Nationale Spelen van de Special Olympics België. Mechelen MeeMaken wil dit nog extra in de verf zetten en doopte daarom tijdelijk de Befferstraat en de Veemarkt om tot de Olympiadelaan.

 Koen Van Pottelbergh, zaakvoerder van Den Brillenman en lid van de Raad van Bestuur van Mechelen MeeMaken: ‘We willen met onze handelaarsorganisatie dit unieke evenement wat extra in de kijker zetten. Daarom dat we deze straten omdopen tot de Olympiadelaan en er voor een olympische sfeer zorgen. Zulke acties zijn leuk voor het grote publiek, maar ook voor de handelaars en horecaondernemers is het aangenaam om meer sfeer in de stad te brengen.’

Samen met Abdrahman Labsir, schepen van sport, en Greet Geypen (beiden Open Vld), schepen van economie, zorgden enkele ambassadeurs van de Special Olympics voor de officiële opening van de Olympiadelaan.

Labsir: ‘De Special Olympics zijn een unieke kans voor atleten met een verstandelijke beperking om zich te tonen op het hoogste niveau. Als stad zijn we trots om hen te verwelkomen en onze steun te betuigen. Met de Olympiadelaan willen we niet alleen onze gastvrijheid tonen, maar ook onze waardering en respect voor alle atleten die deelnemen aan de Special Olympics. Sport is een universele taal die mensen samenbrengt en verbindt, dat is ook de boodschap die we hier willen uitdragen.’

Geypen: ‘De Olympiadelaan is niet alleen een ludieke actie, maar ook een kans voor lokale ondernemers om zich te tonen aan de vele bezoekers die naar Mechelen komen voor de Special Olympics. De Olympiadelaan brengt niet alleen kleur en vrolijkheid in onze stad, maar ook een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid. Dit is waar het om draait bij de Special Olympics. Deze actie van Mechelen MeeMaken toont aan dat ook onze handelaars en horecazaken de spelen een warm hart toedragen en graag bijdragen aan de positieve uitstraling van onze stad.’

Tijdens deze openingsdag werd Olympiadelaan opgevrolijkt door livemuziek van Music on Wheels onder leiding van Paul Vermeulen. Tussen 17 en 18 uur kon iedereen luidkeels meezingen met de groep De Zingende Vaten.

Op zondag 7 mei – tijdens de koopzondag – zal er in de Olympiadelaan tussen 14 en 18 uur een apero-event georganiseerd worden met muziek van de fanfare van KV Mechelen en met dj muziek. Er zullen standen zijn met streetfood in het thema van de Special Olympics zoals de speciale Olympiade, broodjes , Olympiade cocktails  en Olympiade ijscoupe.

Foto’s Ronny MULLENS

BOECHOUT – Voorbeeld tekst 

Foto’s Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten