• 18/07/2024

Mechelen dooft drie dagen lang de lichten, prijzen te winnen op markt Vremde

MECHELEN – Zoals gisteren al gemeld organiseert WWF morgen voor de veertiende keer in België Earth Hour. Van 20.30 uur tot 21.30 uur zullen meer dan één miljard mensen wereldwijd symbolisch de lichten doven. Ook Stad Mechelen geeft gehoor aan de oproep, het hele weekend lang. Naar analogie met de Nacht van de Duisternis in oktober wordt de niet-functionele verlichting op verschillende locaties in het centrum van Mechelen vrijdag, zaterdag en zondag gedoofd.

Patrick Princen (Groen), schepen van klimaat en milieu, duurzaamheid en energie: ‘Onze openbare verlichting werkt sowieso op groene stroom, dat scheelt al enorm veel. Maar elk uur minder verbruik is er een minder. Dat is het sterke signaal dat we vanuit Mechelen aan de wereld willen geven. Daarom dat we meedoen aan Earth Hour. Samen met meer dan 650 000 Belgische families en 6 500 steden, gemeenten en bedrijven.’

Dankzij de beheersovereenkomst tussen Stad Mechelen en Fluvius kan Fluvius de openbare verlichting vandaag kosteloos doven en weer overschakelen op de normale brandsterkte op maandag 28 maart. Dat gebeurt onder meer met de verlichting op de Grote Markt, het stadhuis, het Schepenhuis, het Postgebouw en de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk. Ook de klemtoonverlichting van de Sint-Romboutstoren, de Hanswijkbasiliek, Sint-Katelijnekerk en het Hof van Busleyden wordt gedimd. De Onze-Lieve-Vrouwestraat schakelt over op functionele verlichting. Andere openbare verlichting wordt niet gedoofd om de veiligheid te garanderen.

Om de impact en de zichtbaarheid van de actie nog groter te maken, roept de Stad ook alle Mechelaars op om mee te doen. Ook de handelaars en bedrijven worden opgeroepen om de lichtreclame of etalageverlichting uit te laten tijdens Earth Hour, morgen 26 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur.

In de maand april zet men tijdens de Maand van de Markt in heel Vlaanderen de wekelijkse markt in de kijker. Ook in Boechout steunt men dan extra de marktkramers. En daar koppelt men een wedstrijd aan. Telkens je iets aankoopt op donderdagse markt in Vremde, kan je deelnemen.

Koop je graag lokaal en wil je de wekelijkse markt steunen? Volgende maand maken bezoekers kans op tal van prijzen. Bij iedere aankoop op de markt kan je deelnemen. Hoe meer je koopt, hoe meer kans je maakt om één van de prijzen te winnen.

Je kan cadeaubons winnen voor de Pastoor Van Vremd, BloemBar, een aankoop bij een van de marktkramers, een consumptie bij Café Pelikaan of een aankoop bij Meat and Market. Ga goed voorbereid op pad en download de wedstrijd-app. Bij elke aankoop op de markt, kan je de unieke QR-code van de handelaar scannen. Zo maak je meerdere keren kans op een prijs. Heb je geen smartphone? Vraag dan het wedstrijdformulier aan de marktkramer. Dat kan je in de inleverbox deponeren die opgesteld staat in de promostand aan het oud gemeentehuis op de markt (vóór het einde van de markt).  Op donderdag 14 april komt de paashaas naar de markt in Vremde. Hij deelt die dag aan de bezoekers paaseitjes uit. (EM / Foto Gemeente Boechout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten