• 19/05/2024

Mechelaars maakten kennis met organisaties gevestigd in de Waterduivel en het Sociaal Huis

MECHELEN – Vanmiddag maakte het grote publiek kennis met de organisaties die gehuisvest zijn in de Waterduivel en in het Sociaal Huis van Mechelen. In de Waterduivel organiseerden de brandweer en de uitvoeringsdiensten van Mechelen voor het eerst een opendeurdag. Het Sociaal Huis was een van de deelnemers aan Open Bedrijvendag. Hier kon je kennismaken met 27 organisaties die er gevestigd zijn, zowel eigen stadsdiensten als verschillende externe partners.

Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie en personeel: ‘Tijdens Open Bedrijvendag waren de mensen welkom om de veelzijdigheid van onze stad te ontdekken. Het Sociaal Huis en de brandweer fungeren als essentiële schakels in de stad. Bij het Sociaal Huis werden onder meer  innovatieve projecten rond loopbaan en werk in de kijker gezet. De brandweerzone Rivierenland post Mechelen en de uitvoeringsdiensten gaven je een blik achter de schermen. Op Open Bedrijvendag lieten ze zien dat de stedelijke overheid niet alleen een stad is, maar een levendige gemeenschap van betrokken medewerkers die bedrijfsmatig werken om onze stad te verbeteren en te laten groeien.’

Het Sociaal Huis is een plek voor elke Mechelaar. Je kan er terecht met kleine of grote vragen rond welzijn en gezondheid. Maar liefst 27 organisaties hebben er een vaste stek of een vast spreekuur. Dat zijn zowel eigen stadsdiensten als verschillende externe partners. Als je niet goed weet waar je met je vraag terecht kan, zoekt het ID-team dat samen met jou uit. ID staat voor Info en Doorverwijzing. Kom langs tijdens de openingsuren, dat mag zonder afspraak, en het team van maatschappelijk assistenten helpt je verder of brengt je tot bij de juiste dienst.

Vandaag, op de Open Bedrijvendag, zette Stad Mechelen het Sociaal Huis op de kaart als bedrijf, als werkgever en als organisatie met contacten met andere bedrijven/werkgevers. De onthaalmedewerkers heetten iedereen welkom en vertelden welke hulp- en dienstverlening er te vinden is in het Sociaal Huis.

Gabriella De Francesco (Groen), schepen van Sociale Zaken en Welzijn: ‘Vandaag kon je ons Sociaal Huis op een totaal andere manier leren kennen. We belichtten heel wat projecten rond tewerkstelling, zoals de Leerwinkel, 12work, Duo for a job, 38 Volt of het Vrijwilligerspunt. Enkele maatschappelijk werkers kwamen vertellen over hun job en er was  iemand van de personeelsdienst aanwezig om geïnteresseerden wegwijs te maken in hoe je kan solliciteren voor de functie van maatschappelijk werker. Ik spreek uit ervaring: in het Sociaal Huis wacht je een ongelooflijk boeiende job die het verschil kan maken voor heel veel Mechelaars.’ Verder openden in Mechelen ook Fluvius en Decoform de deuren voor open bedrijvendag.

Niet in het kader van Open Bedrijvendag, maar eveneens de moeite, was de allereerste opendeurdag van brandweerzone Rivierenland post Mechelen en de uitvoeringsdiensten van Stad Mechelen. Beide zijn sinds 2019 gehuisvest in de Waterduivel in de Plattebeekstraat, naast de Nekkerhal. Ze gaven een unieke blik achter hun schermen met verschillende demonstraties, een tentoonstelling, kinderanimatie, foodtrucks en veel meer.

Patrick Princen (Groen), schepen van Openbare werken: ‘Onze medewerkers van de Uitvoeringsdiensten zijn dagelijks in de weer om onze stad mooier, properder, groener en gezelliger te maken. Dat doen ze met een ongelooflijke inzet en fierheid voor onze stad. Deze allereerste opendeurdag gaf niet alleen een unieke blik achter de schermen, maar kan hopelijk ook heel wat bezoekers prikkelen om later ook bij ons te komen werken in het fantastische team van de Uitvoeringsdiensten. Je kreeg in elk geval ook de kans om op de complimentenmuur een boodschap achter te laten. Een fijne manier om hen te bedanken voor het werk voor onze stad.’ (EM / Foto Stad Mechelen: Huis van het Kind in het Sociaal Huis).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten