• 18/07/2024

Geblesseerde Matthias Casse pakt goud op prestigieuze Grand Slam van Parijs

PARIJS – Matthias Casse heeft voor de tweede keer de Grand Slam van Parijs op zijn naam geschreven. Het is zijn vijfde Grand Slam zege en dat stemt hem bijzonder tevreden.

‘Dit is de ideale start van mijn Olympisch jaar’, gaf hij na afloop mee. ‘In Parijs winnen is toch wel heel bijzonder. Nergens ter wereld is er zoveel publiek. Dat publiek stond vandaag echt achter mij en dat geeft een bijzonder warm gevoel. Het heeft er zeker toe bijgedragen dat ik vandaag de finale kon winnen. Bovendien waren er ook veel thuissupporters aanwezig en ook dat maakt Parijs speciaal. Het is de enige keer in het seizoen dat er zoveel eigen supporters je komen aanmoedigen. Samen met de sympathiserende Fransen gaf mij dat het gevoel van een soort thuisvoordeel.’

Parijs is de stad waar binnen zeven maanden de Olympische Spelen plaats vinden. ‘Daar nu goud pakken, geeft mij het vertrouwen om er straks de Olympische titel te kunnen pakken. Olympisch goud is het enige dat nog ontbreekt op mijn palmares en dus ga ik er alles aan doen om die droom te kunnen waar maken. Dan mag ik helemaal een voet zetten naast mijn goede vriend Robert Van de Walle. Ik zag hem nog net voor de finale en het gevoel van wederzijds respect heeft zeker ook bijgedragen tot de overwinning vandaag. Robert is echt mijn grote voorbeeld waar ik enorm naar opkijk.’

Matthias Casse raakte ook licht geblesseerd tijdens de competitie van Parijs. In de mixed zone liet hij het gezwel op het scheenbeen zien. ‘Telkens ik dat been gebruikte in een aanval, voelde ik veel pijn; ook toen ik de beslissende actie maakte in de verlengingen van de finale. Maar op zich maak in mij geen zorgen over deze blessure. Wij leven altijd wel met pijn maar zo lang er geen ernstige kwetsuren mee gemoeid zijn, kunnen wij ons blijven focussen op winnen.’

‘Zo heb ik mij vandaag tijdens de vijf kampen op ieder moment gehouden aan de vooropgestelde plannen die ik met mijn coach had afgesproken. De golden scores in de vier van de vijf wedstrijden hebben aangetoond dat ik conditioneel ook in orde ben. Uiteraard word je moe maar dat geldt voor de tegenstrever ook en zelf heb ik daar weinig last van.’

Luc WUYTS

đŸ€ž Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten