• 25/02/2024

Master Hans Meersmans pakt Duffelse sporttrofee, nummer vier voor Liesbet De Smet

DUFFEL – Gisteravond werden de Duffelse sporttrofeeën uitgereikt in zaal cinema Plaza. Het voorbije jaar zijn er heel wat opmerkelijke prestaties verricht door Duffelse atleten en clubs.

Hans Meersmans (zie foto), aangesloten bij Koninklijke Cano Club Mechelen –  KCCM, sleept de trofee van Duffelse Sportman in de wacht.

Hans Meersmans is een peddelsporter die in 2023 deelnam aan het Europees Kampioenschap in Skopje, Macedonië.

Hij behaalde de eerste plaats in de categorie Sprint River heren Masters 45K, alsook een eerste plaats op het BK in de discipline Sprint Rivier en Marathon K1.

Opmerkelijk was toch wel dat ook beide zonen, Kilian en Tristan genomineerd waren in de categorie Sportman van het jaar. Drie toppers in één gezin.

Liesbet De Smet, aangesloten bij Atletiek club Duffel, won voor de vierde keer op rij de trofee van Duffelse Sportvrouw.

Zij verlengde haar titel op de 3 000 meter snelwandelen bij de vrouwen op het Belgisch Kampioenschap indoor.

Zij behaalde ook goud op het BK (10 kilometer – piste). Liesbet organiseert ook trainingen voor Vlaamse en Nederlandse snelwandelaars in het stadion van Duffel.

De Duffelcoattrofee werd dit jaar uitgereikt aan Agnes Van Leemput. Agnes werd geboren in Duffel en studeerde Lichamelijke Opvoeding aan de Leuvense universiteit.

In 1974 startte zij met de balletgroep ‘Ballet der drie seizoenen’, nu pArtair. Door haar enthousiasme en inzet groeide de kleine groep van tien leerlingen vlug uit tot een volwaardig dansgezelschap, dat op dit ogenblik 150 dansers telt.

Verder volgde zij regelmatig dansstages in Brussel en Brugge. In 1977 bracht zij haar eerste productie. Tot op de dag van vandaag inspireert ze haar leerlingen en lesgevers. (EM / Foto’s Koninklijke Kano Club Mechelen & Sportraad)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten