• 19/06/2024

Massaspektakel Wettewa vormt apotheose van 750 jaar Dessel

DESSEL – Wettewa is de apotheose van het 750-jarig bestaan van de gemeente Dessel. Een massaspektakel, in regie van Luc Stevens Producties, dat vanaf woensdag 17 tot en met zondag 28 mei elf keer zal worden opgevoerd in de spektakeltent op de evenementenweide van Tabloo.

Meer dan 400 medewerkers, voor en achter de schermen, werken al maanden om van wettewa een onvergetelijke happening te maken.

Een halfuur durende theaterwandeling, in regie van Isabelle Daniels, brengt de toeschouwers langs veertien scènes in de sfeer van de pezerikenwereld.

Zo word je meegezogen in een feeërieke wereld van lichtjes en brandende stekskes, op weg naar de spektakeltent.

Hier transformeert wettewa naar een modern, hedendaags verhaal. Stien, een pubermeisje uit een nieuw samengesteld gezin, confronteert het publiek met de lusten, maar evengoed met de lasten van de moderne samenleving.

Het schouwspel, met een lach en een traan, balanceert constant tussen kwetsen en helen, ontroering en humor, haat en liefde, realiteit en fantasie.

De musical wordt opgevoerd in een tent op de terreinen van Tabloo, het nieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum aan de Gravenstraat.

Voor het spektakel begint, wandelen de toeschouwers langs een theaterparcours over het terrein van Tabloo.

De acteurs, dansers en zangers nemen hen eerst mee door zes eeuwen Kempische historie. Van 1271 tot ongeveer 1800.

En overal staat een ‘stekske’, een lucifer maar in groot formaat. Niemand spreekt immers ‘stekske’ en ‘stekkedoosje’ uit, zoals de Desselaars.

De geschiedenis van Dessel van de voorbije 200 jaar zit verwezen in de lotgevallen van de hedendaagse familie Stekskes: zo komen onder meer de Kempense kanalen, de witzandwinning, brouwerij Campina, de nucleaire industrie en zelfs Graspop aan bod.

Ook het decor staat in het teken van stekskes en stekkedoosjes. De musical duurt twee keer een uur, met een pauze van ongeveer 45 minuten.

Het scenario, de muziek en de regie zijn in handen van Luc Stevens en zijn team. Hij heeft Desselse roots en is met ‘Luc Stevens producties’ uitgegroeid tot een begrip op het vlak van massaspektakels.

Hij regisseerde al massaproducties, die nu nog tot de verbeelding spreken: De Merodes en 1830 (Westerlo), De grote Rappèl (Leopoldsburg), (N)iemandsland (Essen), Zoo of Life (175 jaar Zoo Antwerpen), Mol in Scène en GheelaMania.

Het team LSP – Luc Stevens Producties bestaat uit Luc Stevens (regie), Isabelle Daniels (regie), Jasmien Gys (zangcoach), Peter Melis (script), Stef Vanderbeken, Ives Von Arx (muziek), Charlie Willems (choreografie) en Bruno Sprenhers (koorarrangeur). Tickets: https://dessel.productie.peopleonstage.be/. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten