• 20/05/2024

Mascotte Astwan doet vanaf vandaag alle districten aan met een wandelquiz

ANTWERPEN – Sporting A lanceerde vandaag de Antwan-wandelquiz in Hof De Bist Ekeren, Boekenbergpark Deurne, Nachtegalenpark Antwerpen en Fort 8 Hoboken. Op deze manier wil de stad de Antwerpse gezinnen op een leuke en laagdrempelige manier aan het bewegen krijgen of houden in deze coronatijden. De wandelingen van tussen de twee en drie kilometer kunnen worden afgelegd tot na de krokusvakantie in de vier parken. Nadien verhuizen ze naar andere plekken zodat uiteindelijk alle districten worden aangedaan.

Het waren de vijfjarige kleuters van de Kosmosschool  aan de Gerard le Grellelaan die het parcours in het Nachtegalenpark mochten inwandelen. Schepen van sport Peter Wouters (N-VA): ‘ Met de lancering bij het begin van een nieuw jaar speelt de stad in op de goede voornemens van veel Antwerpenaars om meer te bewegen.’

Op een uitgestippelde route komen wandelaars twaalf borden tegen met daarop telkens een toffe sportvraag met Sporting A-mascotte Antwan in de hoofdrol. Elk juist antwoord levert een letter op en met die letters kunnen ze aan het einde van de wandeling een inspirerende boodschap vormen.

Antwan is de mascotte van Sporting A die de jongste Antwerpenaars warm maakt voor sport en beweging. Hij zag het levenslicht in 2019 en maakt sindsdien zijn opwachting op de sportkampen en andere activiteiten voor de Antwerpse jeugd. Sporting A zet volop in op de beweegdoelstelling voor Antwerpse kinderen en jongeren en wil Antwan via verschillende kanalen nog meer tot in de leefwereld van kinderen brengen. En daarvoor gaat het ook de innovatieve toer op. Zo kunnen Antwerpenaars met een smartphone de Antwan-wandelquiz via digitale weg een extra dimensie geven. Via de AntwanGo-app, kunnen ze meteen de quizvragen beantwoorden tijdens de wandeling én op het einde een leuke foto maken met Antwan in Augmented Reality (AR).

Wouters: ‘Vorig jaar trokken we massaal onze wandelschoenen aan en (her)ontdekten we samen met onze bubbel onze wijken en parken. Ook in het nieuwe jaar draagt Sporting A graag een steentje bij tot wandelstimulering en tot het promoten van gezinssport. Bovendien hebben we met onze mascotte Antwan voor de kids de ideale gids en gangmaker in huis. Jong geleerd is oud gedaan. Een leven lang sporten en bewegen begint bij kinderen. Wie beweegt, stimuleert ook de hersenactiviteit, en met deze sportieve en educatieve Antwan-wandelquiz doen we daar nog een schepje bovenop en maken we van onze kinderen wandelende sportencyclopedieën.’

De wandelingen zijn laagdrempelig waarbij men volledig coronaveilig op pad kan. Dat maakt van de Antwan-wandelquiz de ideale actieve gezinsuitstap tijdens deze eerste twee maanden van het nieuwe jaar.

Het parcours in Ekeren, Deurne, Antwerpen en Hoboken kan worden afgelegd tot en met zondag 21 februari. Alle info op www.sportingA.be/antwan. Download ‘AntwanGo’ via de App Store (voor iOS) of Google Play Store (voor Android).

Edwin MARIËN

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten