• 18/05/2024

Markgravelei wordt street art zone, vijf dagen lang cinema in Borgerhout

ANTWERPEN – Van vandaag tot zaterdag 28 augustus organiseert district Antwerpen een tijdelijke street art zone aan de Markgravelei 21. Op enkele muren aan de Cashwell-supermarkt kan iedereen zijn spray skills oefenen. Deelnemers krijgen gratis tips van ervaren street art kunstenaars om hun graffitivaardigheden te verbeteren.

Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur (zie foto) ‘Eerder deze zomer kreeg wijk Dam al een hippe street art zone die tot enkele prachtige muurschilderingen leidde. Nu is het de beurt aan de Markgravelei. Ik hoop dat deze street art zone ook een creatieve hotspot wordt waar bewoners kunnen creëren en elkaar kunnen ontmoeten. De locatie spreekt alvast tot de verbeelding. De demo’s en workshop helpen alle bezoekers op weg.’

Street art professional Yvon Tordoir (Aerosol Kings & guests) geeft dagelijks demo’s in de street art zone. Op vrijdag 27 augustus is er een gratis workshop van 13u30 tot 16u30. Ervaren artiest RWINA geeft deelnemers dan de ultimate tips en tricks om een cool kunstwerk met de spuitbus te sprayen. Vooraf inschrijven is verplicht via https://www.supersaas.be/form/Cultuur2018/Streetart_Zone

De street art zone eindigt feestelijk met een live DJ op zaterdag 28 augustus van 14 tot 18 uur. Alle inwoners worden uitgenodigd om de kleurrijke ontwerpen te bewonderen of om er zelf nog een laatste streepje kleur aan toe te voegen.

Deze zomer brengt district Borgerhout voor het eerst de cinema tot bij haar bewoners op straat. Vijf Borgerhoutse straten veranderen in een openluchtcinema. Zowel nostalgische familiefilms, een actiethriller, als eigenzinnige cinema staan op het menu. Alle films zijn gratis voor de buurtbewoners. De filmstraten lopen nog tot en met zondag 29 augustus.

De filmstraten zijn in de eerste plaats bedoeld voor de bewoners van de straat zelf en de naburige straten. Maar ook andere Borgerhoutenaren zijn welkom. Dit is het eerste jaar dat District Borgerhout filmstraten organiseert. In totaal waren er bijna 50 inschrijvingen waaruit vijf straten gekozen werden.

Aïssatou Cissé (Vooruit), schepen voor cultuur: ‘Heel fijn dat er zoveel enthousiasme is bij straat- en buurtgroepen om deze Filmstraten mee te organiseren. Er is duidelijk nood aan culturele ontmoeting en een gezellig samenzijn met buren. Ook de komende jaren zetten we in op cultuur in de buurt met onder meer cinema.’

Een eigen stoel meenemen is niet nodig. Het district zet stoelen klaar en zorgt voor voldoende afstand tussen de mensen. De toegang is voor iedereen gratis. Alle bezoekers moeten zich wel houden aan de geldende coronarichtlijnen. Bij regenweer gaan de Filmstraten helaas niet door.

Programma: woensdag 25 augustus: hoek Hogeweg – Engelselei :The Grand Budapest Hotel, donderdag 26 augustus:Schildstraat: Tenet, vrijdag 27 augustus: Vooruitzichtstraat: The Usual Suspects, zaterdag 26 augustus: basketbalpleintje Griffier Schobbenslaan: Mrs. Doubtfire, zondag 29 augustus: Wolfjagerslei: The Grand Budapest Hotel. De vertoningen starten om 21 uur. (EM / Foto Groen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten