• 21/06/2024

Marina Borremans maakte portret van burgemeester van Nijlen

NIJLEN – Vanmorgen kreeg Paul Verbeeck (CD&V), burgemeester van Nijlen, een portret van hemzelf overhandigd in het gemeentehuis. Het werd gemaakt door Marina Borremans, een leerlinge van de kunstacademie in Nijlen.

Marina stelt op vrijdag 8, zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 september tentoon samen met Chris Horemans en Robert Van den Branden, twee medestudenten van de kunstacademie die ondertussen vrienden zijn geworden.

Je kan de werken gaan bekijken  in de voormalige bakkerij Dingenen in de Statiestraat 28. Beroepshalve is zij de uitbaatster van schoenwinkel Passo in de Statiestraat in Nijlen.

Verbeeck: ‘Marina heeft dit geschilderd op een moment dat ze in haar ‘portretten-periode zat. Dat gebeurde op basis van een verkiezingsfoto van mij van 2018. Ik heb dus niet geposeerd voor dit werk. Het portret zal een plaatsje krijgen in mijn kantoor op het gemeentehuis of bij mij thuis.’

Borremans: ‘Ik vond dat de burgemeester er het koppeke voor had toen ik die foto zag. In de achtergrond heb ik een aantal kenmerkende elementen van Nijlen verwerkt, zoals de kerktoren, de gevel van het gemeentehuis en het haltebord Nijlen van het station in onze gemeente.’

 Foto’s Adrie DE KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten