• 24/06/2024

Maria Van Deyckpark officieel geopend

MECHELEN – Maria Van Deyck’s levenslange droom is nu verwezenlijkt – een uitgestrekt park van 7.300 vierkante meter, vol bomen, in de wijk Nekkerspoel is omgetoverd tot een nieuw openbaar park. Vóór haar overlijden in 2019 was Maria al in gesprek met de stad Mechelen over de toekomst van haar geliefde tuin. Na haar dood legateerde ze de hele eigendom aan de King Baudouin Foundation, die vervolgens een erfpachtovereenkomst van 99 jaar met de stad sloot.

Het nieuwe Maria Van Deyckpark is nu officieel geopend en vormt een passend eerbetoon aan Maria’s decennialange toewijding en zorg voor de weelderige, groene gronden. Het park biedt de omliggende gemeenschap een waardevolle groene ruimte voor ontspanning, recreatie en onderdompeling in de natuur. Naast de uitgestrekte tuin zelf, omvat het park ook twee bouwkavels en Maria’s voormalige woning op het terrein.

Het maakt nu deel uit van een groter groen corridor dat door de wijk loopt en het verbindt met andere nabijgelegen parken en openbare ruimtes. Dit uitgebreide netwerk van met elkaar verbonden natuurgebieden biedt bewoners volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, lichaamsbeweging en ontsnapping aan de stedelijke omgeving. De opening van het park markeert de verwezenlijking van Maria’s visie om deze gekoesterde natuuroase te behouden en voor altijd met het publiek te delen.

Het Maria Van Deyckpark volgt de openingsuren van het Kalverenpark met seizoensgebonden aanpassingen. Deze openingsuren zijn als volgt:
November tot en met februari van 9u tot 17u
Oktober en maart van 9u tot 18u
April tot en met september van 9u tot 20u

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten