• 27/05/2024

Mandela Keita (Antwerp FC) en district Deurne plantten rode beuk ter ere van ‘den dubbel’

DEURNE – Vanmiddag plantte district Deurne een rode beuk in de Bremweide ter ere van ‘den dubbel’ van RAFC.

De club won afgelopen seizoen de landstitel en de Beker van België en het district eerde die topprestatie met een boom in de Bremweide, vlak bij het Bosuilstadion.

Op 4 juni 2023 werd Royal Antwerp Football Club kampioen op de slotspeeldag van de Belgische voetbalcompetitie.

In de 94ste minuut maakte Toby Alderweireld 2-2 gelijk tegen KRC Genk en daarmee won Antwerp zijn eerste landstitel in 66 jaar.

Een paar weken eerder haalde de ploeg al haar vierde Beker van België binnen, goed voor een historische dubbel — de eerste uit de clubgeschiedenis.

Om die topprestatie te vieren plantten Frank Vercammen (Vooruit, tweede van rechts naast districtsburgemeester Tjerk Sekeris – N-VA), districtsschepen voor  groen, en RAFC-speler Mandela Keita (links op de foto) vandaag een rode beuk in de Bremweide, vlak bij de thuisbasis van de club.

Vercammen: ‘Den Antwerp is het afgelopen jaar al op verschillende manieren in de bloemetjes gezet voor hun winst van den dubbel.’

‘Als district vonden we dat het nog wat meer mag zijn en we doen er een boom bovenop. Een rode beuk voor de ploeg van ’t Stad.’

Kris Onghena, (tweede van links op de foto), COO van RAFC: ‘RAFC is vereerd. Dit initiatief van district Deurne past perfect in onze communitywerking AntwerpFirst.’

‘RAFC wil met AntwerpFirst iets terugdoen voor de maatschappij en de fans. Het investeert in projecten die onder meer inzetten op duurzaamheid.’’

‘Zo krijgt niet alleen deze rode beuk alle kansen om te groeien; het geldt ook voor inwoners uit Deurne en de stad.’

Het is geen toeval dat het district voor een Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ of rode beuk koos: de kleur verwijst naar de Deurnse voetbalclub en net als RAFC zal de boom bekend staan als The Great Old.

Om de beuk alle kansen te geven om uit te groeien tot een oude reus werd de bodem in de Bremweide geënt met schimmels die van nature voorkomen op de wortels van beuken.

Zo neemt de boom beter voedingsstoffen op en hij kan beter tegen droge(re) periodes. Daarnaast zal de groendienst beukenblad uitspreiden en kastanjehouten hekwerk plaatsen rond de beuk zodat het bodemleven in alle rust kan opstarten.

Ook nog sportief nieuws van de club vandaag. Doelman Ortwin De Wolf (26) verlaat RAFC en verhuist naar Zulte Waregem in de Challenger Pro League.

Het gaat om een definitieve transfer. De Wolf verdedigde drie jaar lang de rood-witte kleuren.

De Wolf speelde in het totaal twaalf wedstrijden voor het eerste elftal en stond acht keer in het doel bij de beloften. (EM / Foto’s District Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten