• 21/06/2024

Mama’s Jasje vanavond in Geel; jammen, sessie over angst en Zumba Gold in Mol

GEEL – Vanavond is het weer tijd voor Geel Zomert! LANE6 is een coverband uit het Geel en Mol. Zij brengen een breed scala aan Engelstalige en Nederlandstalige pop/rock/rock&roll songs met een groot ‘ah ja’-gehalte van de jaren ’60 tot nu.

Mama’s Jasje scoorde in de 90’s tal van hits waaronder ‘Als De Dag Van Toen’, ‘Teken Van Leven’, ‘Eén Nacht Alleen’, ‘Zo Ver Weg’ ‘Laat Me Alleen’ en ‘Het Is Over’ die in het collectief geheugen gegrift staan. Peter Vanlaet was in 2020 te zien in Liefde voor Muziek. Samen met André Hazes, Regi, Sean Dhondt, Karen Damen, Gene Thomas en The Starlings gaf hij het beste van zichzelf. Live brengt Mama’s Jasje hun hits, covers én nieuw werk, dit geruggensteund met een ijzersterke live band. Dit alles gratis vanaf 20.30 uur op het Grasplein van Jeugdcentrum De Bogaard.

Cultuurcentrum Mol wilt samen met enthousiaste Molse muzikanten een aantal jamsessies organiseren. Op de eerste plaats zoekt men vrijwilligers die hun schouders mee onder dit initiatief willen zetten. Interesse? Stuur voor 28 augustus een mailtje naar cultuurdienst@gemeentemol.be.

Eerder dit jaar organiseerde lokaal bestuur Mol de Popraad. Een 50-tal muzikanten en organisatoren legde tijdens deze samenkomst hun muzikale noden en wensen op tafel. Onder meer de nood aan speelkansen voor en ontmoeting binnen de Mols muziekscene kwamen als aandachtspunt aan bod. Tijdens de Popraad groeide daarom het idee om één of meerdere jamsessies te organiseren waar muzikanten elkaar kunnen ontmoeten maar eveneens het beste van zichzelf kunnen laten zien.

Cultuurcentrum Mol juicht dit idee toe. Om de jamsessies vorm te geven en te organiseren zoekt men daarom enthousiaste vrijwilligers die hiervoor graag de handen uit de mouwen willen steken. Tijdens een eerste overleg in september wil het cultuurcentrum met deze vrijwilligers rond de tafel zitten om samen de verdere praktische stappen te zetten.

Heb jij soms last van een angstig gevoel? Wil je graag meer weten over angst? Dan ben je welkom op de infosessie ‘Angst’. Deze vindt plaats op dinsdag 26 juli van 14 tot 16 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, Mol. De deelname is gratis. Inschrijven kan tot de dag zelf en doe je door te bellen naar 014 33 16 00, te mailen naar 2400@gemeentemol.be  of aan de balie van welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 24.

Wat is angst en waar komt het vandaan? Wat doet dit met mijn lichaam? Wat kan ik eraan doen? In samenwerking met het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) wil men voor jou en je omgeving angst herkenbaar maken en handvaten geven om hiermee om te gaan.

Zin om nog eens lekker te bewegen? Doe dan op dinsdag 26 juli mee met de workshop ‘Zumba Gold’. Zumba Gold is een variant van Zumba, maar met een lagere intensiteit en dus uiterst geschikt voor actieve senioren. Het brengt fitness en dans samen in één workshop. De workshop vindt plaats van 10 uur tot 11.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, zaal 1 en 2 of bij mooi weer buiten. De deelname is gratis. Inschrijven hoeft niet. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten