• 27/05/2024

Malle telt veertien lokale duurzame helden die focussen op kwaliteitsvol onderwijs

MALLE – Malle neemt opnieuw deel aan de Week van de Duurzame Gemeente (van 18 tot maandag 25 september). De focus ligt dit jaar op kwaliteitsvol onderwijs. Men koos dan ook helden die samen met kinderen en jongeren, via hun werking of projecten, van de  wereld een meer duurzame plek willen maken tegen 2030.

Men huldigde dus ook maar al te graag de Malse scholen, die – met respect voor mens en milieu – een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Daarnaast riep men ook drie sportverenigingen die hun steentje bijdroegen aan de zomerschool uit tot lokale duurzame helden. De laureaten, met een woordje uitleg van Elisabeth Joris (DBM), schepen voor mondiaal beleid:

Atheneum Malle: De vestiging Didasco, gelegen in het groen, is dé plek bij uitstek om te werken rond duurzaamheid.

Basisschool ’t Park: organiseerde een boomplantdag voor leerlingen en hun grootouders. Het vijfde leerjaar leerde dan weer over het belang en het nut van speelgoed.

Basket Malle: in het bijzonder Eric Moerkerke, is al geruime tijd een graag geziene gast in de zomerschool, die gemeente Malle tijdens de zomervakantie organiseert.

BUBO De Mostheuvel: een klein schooltje voor buitengewoon onderwijs met een groot hart voor duurzaamheid. De leerlingen mogen een hervulbare drinkbus meenemen.

Boogschietclub De Eendracht Westmalle: opgericht in 1853 is dit één van oudste actieve sportverenigingen van Malle. Typisch zijn hun speelse, laagdrempelige initiatielessen.

Gemeentelijke Basisschool De Horizon: één van de grotere projecten was de inrichting van een groene speelplaats, met zorg voor natuur en diertjes en respect voor elkaar.

Immaculata Instituut secundair: de leerlingen namen deel aan een grote zwerfvuilactie in en rond de school. Deze actie kaderde in het thema ‘verbondenheid met de buurt’. 

Mariagaarde secundair: voor hen is duurzaamheid een belangrijke – zoniet dé belangrijkste – uitdaging van de 21ste eeuw..

 Maris Stella Instituut: werkt al meer dan een decennium samen met Lignaverda (vroeger Ondernemers Zonder Grenzen), een NGO.

Sint-Jan Berchmanscollege basisschool: met als jaarthema ‘Dol op de wereldbol’ zet de school dit schooljaar extra in op duurzaamheid en zorg voor onze planeet.

Vrije Basisschool Mariagaarde : organiseerde afgelopen schooljaar een kerstmarkt met knutselwerkjes van de leerlingen. De opbrengst ging naar VZW Feestvarken.

Vrije Kleuterschool Immaculata: Simba, de mascotte, wou graag een vriendje. De school ging op zoek en vond Samba, de aap. Dit schooljaar is het jaarthema ‘Welkom, Samba!’.

Vrije Lagere school Immaculata: elk jaar zet de school zich in voor de campagne van Broederlijk Delen.

WTC Trappistenboys & girls: met hun deelname aan de zomerschool wil Wielertoeristenclub Trappistenboys & girls het enthousiasme voor het fietsen overbrengen op kinderen.

Meer info over deze duurzame helden vind je hier  (EM / Foto Malle)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten