• 15/04/2024

Maïsdoolhof, zomerbar en Bruceband in Geel, optredens en avondmarkten aan Zilvermeer

GEEL  – De maisdoolhof van LG Ten-Aard aan Rundsvoort in Geel is weer geopend op zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 17 uur. Op hetzelfde terrein zal die dagen ook een zomerbar worden geopend.

Op zaterdag kan je hier terecht vanaf 10 tot 23 uur, zondag is de bar open van 10 tot 20 uur. Er is animatie voorzien voor de kinderen en ook hapjes en drankjes zullen beschikbaar zijn. Je kan het maisdoolhof bezoeken tot zondag 3 september en je betaalt zes euro.

The Bruceband (zie foto) is een begrip bij de Springsteen-kenners in binnen-en buitenland. Zij brengen songs uit het gehele repertoire van Bruce Springsteen. 

Met een vaste schare fans in het kielzog spelen ze op podia in Nederland en België en proberen ze het Springsteen-evangelie over te brengen. Morgen, vrijdag 21 juli, kan je vanaf 20 uur, gratis naar hun optreden op het grasplein van jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg 135 in Geel.

Zilvermeer Zomert pakt uit met optredens voor alle bezoekers en kampeerders. Vanaf 17 uur geniet je op het Zilvermeer van een streepje muziek bij een drankje. Op vrijdag 28 juli en zaterdag 12 augustus kuier je bovendien rond op de avondmarkt op het marktplein. 

Alle optredens zijn gratis. Ook de toegang tot het domein is op deze dagen vanaf 17 uur gratis. Met Moederdag kan je jouw mama verwennen met een ontbijt bij de Glinstering. De toegang tot het Zilvermeer is dan gratis als je reserveert.

 Het leuke programma van Zilvermeer Zomert bestaat dit jaar uit live-optredens op zaterdag 22 juli van 13 tot 23 uur van Kempen Kollektief met dj’s Mayemi, KuniKuni en Joyful Noise, op zaterdag 5 augustus aan taverne Glinstering en op zaterdag 19 augustus van Nbrska & Loewak.

 The Dixie Six zorgt op 28 juli voor extra sfeer. Op de avondmarkt van 12 augustus is Radio Mol aanwezig voor een streepje muziek. Info: https://glinstering.be/.

 Produceer jij duurzame voeding en wil je je product, (landbouw)bedrijf en/of voedselverhaal in de kijker zetten? Neem dan gratis deel aan het nieuwe event ‘Smaak van de Landbouw’. Dit vindt plaats op zondag 3 september.

Deelnemen kan op drie  verschillende manieren: foodmarkt, langste duurzame tafel, beleving op mijn eigen bedrijf. Interesse? Inschrijven kan tot en met zondag 30 juli via www.gemeentemol.be/smaak-van-de-landbouw-inschrijvingsformulier .

 Voorwaarde om deel te nemen is dat je een eigen voedselproductie of voedselverhaal hebt in Mol of in een buurgemeente. Door in te schrijven kan je genieten van volgende troeven: het is een uitgelezen kans om je bedrijf, verhaal, product in de kijker te zetten, er is een  uitgebreide communicatie in alle communicatiekanalen van de gemeente Mol, een gegarandeerd publiek vanuit het woonzorgcentrum en de serviceflats in Ten Hove en hun zondagse bezoekers, een autoluwe standplaats met weide voor picknick en speeltuintje voor kinderen, twee zalen worden voorzien als ‘slecht weer optie’ en ook cafetaria lokaal dienstencentrum in Ten Hove (inclusief toiletten) is open, informatie over de Molse voedselstrategie wordt op interactieve wijze voorzien, de mogelijkheid tot kosteloos uitlenen van tafels, stoelen, tent, bij inschrijving, vrijwilligers die het event mee in goede banen leiden en een visuele verwijzing naar de belevingslocaties bij lokale voedselvoorzieners. (EM / Foto The Bruceband).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten