• 14/06/2024

MAD-festival wordt Mad on Tour, regenboogzebrapad in Merksem

MERKSEM – Door de nieuwe coronamaatregelen dienen  alle voorstellingen en publieksactiviteiten van het MAD Festival, het gloednieuwe circusfestival in Antwerpen, gepland van donderdag 6 tot en met zondag 9 januari 2022 bij STORMKOP aan de Droogdokkenweg te worden geannuleerd.

Dré Demet, artistiek coördinator Kunstenlab: ‘Achter de schermen werd er twee jaar hard gewerkt aan deze eerste langverwachte editie en we waren er helemaal klaar voor. We keken uit naar het eerste contact met het grote publiek. Met pijn in het hart sluit het MAD Festival onze tenten. Maar we laten elkaar niet los. Het team van het MAD Festival smeedt al plannen voor de toekomst. We’ll be back.’ Alle gekochte tickets voor het MAD Festival worden terugbetaald. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht en hoeven zelf geen actie te ondernemen. Arno Wauters, artistiek coördinator Ell Circo D’ell Fuego: ‘Uitstel is geen afstel. We kijken liever naar wat wél kan. Daarom plannen we op zaterdag 8 januari 2022 MAD on tour. We trekken met onze trainers naar verschillende circusateliers om daar workshops te geven en de MAD-vlam alsnog te laten branden.’

Tijdens MAD on tour gaan de MAD trainers naar de circusateliers die zich hadden ingeschreven voor de conventie tijdens het MAD Festival en zorgen zo voor een gezamenlijk trainingsmoment in Vlaanderen onder het motto van ‘TAT’ (Training Apart Together). De deelnemende circusscholen zijn Circusplaneet (Gent), Circus in beweging (Leuven), Locorotondo (Herentals), Sarakasi (Dendermonde), Circolito (Mechelen), Ell Circo D’ell Fuego (Antwerpen Dam), Ecole de Cirque (Brussel) en Woesh (Kortrijk, Oostende, Brugge, Roeselare).

Op de oversteekplaats van de Bredabaan aan de Nieuwdreef in Merksem komt een regenboogzebrapad. Het districtsbestuur wil met dit zichtbaar symbool tonen dat ze zich inzet tegen elke vorm van geweld, haat of discriminatie tegen de LGBTQI+-gemeenschap.

Er leefde al langer het idee van een regenboogzebrapad op die plek, en nu de mogelijkheid zich aandiende om op gewestwegen regenboogzebrapaden aan te brengen, op kosten van Vlaanderen, ging het districtsbestuur daar graag op in.  Vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer kwam de bevestiging dat het district Merksem de eerste indiener is van een project in Antwerpen en dat men in maart, zodra de weersomstandigheden het toelaten, het regenboogzebrapad zal aanbrengen.  Gilbert Verstraelen (Vooruit), districtschepen voor cultuur:  ‘Wie dacht dat het in onze maatschappij geen probleem meer is om voor zijn geaardheid uit te komen, moet maar naar landen als Iran of Saoudi-Arabië kijken om te zien dat er nog veel werk aan de winkel is. Ontwikkelingen in landen als Polen, Hongarije en zelfs in eigen land geven aan dat er nog veel onbegrip, onverdraagzaamheid én vooral ook agressie is tegen mensen met een andere geaardheid.’

‘Maar nog belangrijker naast het symbool van het regenboogzebrapad, is wat er rond, met en vóór deze gemeenschap gebeurt. En daar zie ik wel wat uitdagingen voor ons district. Ik denk daarbij aan onze reguliere werking, waarbij we grote lagen van de bevolking bereiken via sport, cultuur, jeugd en seniorenactiviteiten, waar het thema van de inclusieve maatschappij meer op de agenda mag komen.( EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten