• 22/06/2024

Maatregelen binnenstad, geen nieuwjaarsdrink in Ekeren en Merksem

ANTWERPEN – Tijdens de eindejaars- en koopjesperiode wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s en neemt de stad tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo krijgen de shoppers meer ruimte en wordt tegelijk de vlotte doorgang voor bewoners en bezoekers verzekerd. De maatregelen zullen geldig zijn tussen vrijdag 18 december en maandag 10 januari 2022.

Om te anticiperen op de verwachte koopjesdrukte tijdens de eindejaarsperiode vergroot de stad het voetgangersgebied in de binnenstad door de Kammenstraat tijdelijk autovrij te maken. De Kammenstraat zal daarmee aansluiten op de winkelzone De Wilde Zee.

Van 18 december tot 10 januari zal de verdwijnpaal op de hoek met de Oudaan en de Kammenstraat omhoog gaan, telkens tussen 11 en 19 uur. In de omgeving worden ook tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Hierdoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Op die manier wordt de hinder voor alle lokale gebruikers zoveel mogelijk beperkt.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de eindejaars- en koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie: Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan; Eiermarkt: enkelrichting tussen Meirbrug en inrit parking Meir (in de richting van de parking). Het verkeer komende van de parking moet rechtsaf en via de Sudermanstraat wegrijden; Geefstraat: verplicht rechtsaf van Geefstraat naar Schoenmarkt; Kammenstraat: afgesloten voor autoverkeer tussen 11 en 19 uur; Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod; Nationalestraat: parkeerverbod tussen Lange Vlierstraat en Groenplaats, de laad- en loszones en parkeerplaatsen voor personen met een beperking blijven wel beschikbaar; Oudaan: vanuit de parking Oudaan verplicht links afslaan richting Lange Gasthuisstraat; Schoenmarkt: enkelrichting in de richting van de Meirbrug; Sint-Antoniusstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat; Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat.

De traditionele nieuwjaarsreceptie van het Ekerse districtsbestuur kan door de verstrengde coronamaatregelen niet doorgaan. Het district stelt de samenkomst uit naar het voorjaar van 2022. Ekerenaars klinken normaal gezien samen met het bestuur begin januari op het nieuwe jaar. Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, stelt het district de receptie uit. In het voorjaar van 2022 mogen de inwoners een uitnodiging in de brievenbus verwachten.

Ook district Merksem had gehoopt zijn inwoners massaal te mogen ontvangen op de jaarlijkse eindejaarsreceptie op zondag 19 december, maar corona besliste daar helaas anders over. Gezien de huidige maatregelen in de strijd tegen het virus is het niet mogelijk een groot evenement als de eindejaarsreceptie gezellig én veilig te organiseren. Met spijt in het hart annuleert het district het evenement dan ook. Het districtscollege en de medewerkers van district Merksem wensen alle Merksemnaren desondanks een heel fijne eindejaarsperiode toe. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten