• 16/07/2024

Maanrock nog meer Mechelen met comedy en Cover Cup

MECHELEN – Dit jaar brengt Maanrock een groter en diverser programma met een mix van nieuwe concepten en samenwerkingen. Het festival biedt niet alleen een uitgebreid muzikaal aanbod, maar ook tal van verrassingen en nieuwigheden. Bezoekers kunnen zich verheugen op de introductie van de eerste Mechelse Cover Cup, een avond vol hilariteit met bekende comedians, en een Europees getint muziekprogramma. De festiviteiten starten al op donderdag, met optredens in verschillende sfeervolle locaties door de stad.

Het Mechels Podium op het Cultuurplein krijgt dit jaar een nieuwe invulling en trapt al op donderdag af met de introductie van de eerste Mechelse Cover Cup. Vier Mechelse coverbands – Klaxon, Tolk, Frituur Paula en Pretzel & The Cookies – nemen het tegen elkaar op om een plek te bemachtigen op Parkpop 2025. Als extra uitdaging zullen ze elk een Eurosong-nummer naar keuze coveren, in het kader van het stadsfestival Construct Europe. Het publiek kan meebeslissen over de winnaar door te stemmen met een drankbeker, waarvan de waarborg wordt geschonken aan vier goed doelen die door de bands zelf zijn gekozen.

Terwijl de zware metal gitaren de Grote Markt laten trillen, kunnen bezoekers op vrijdagavond genieten van comedy op het Cultuurplein. Het programma wordt samengesteld met Comedybooking.be, een partner die ook maandelijks samenwerkt met KUUB.

In het kader van het Mechelse stadsfestival Construct Europe krijgt Maanrock een Europees tintje. Op vrijdag is er al Eurodance te horen op het Feest Podium, en op zondag brengt Gustaph een dansbare sfeer naar de Grote Markt. Casco Phil zorgt voor een volledig Europees programma op het Mechels Podium, met een open repetitie om 15:00 uur en een muzikale reis door 500 jaar Europese muziek om 20:00 uur. Bezoekers kunnen genieten van volksmuziek uit Hongarije, klezmer uit Roemenië, feestelijke Franse muziek uit de tijd van Lodewijk XIV, en klassiekers van Mozart, Grieg, Beethoven en Liszt. Casco Phil wordt vergezeld door solisten Marion Bauwens en Hadewijch Elders.

Concertzaak, met een al goed gevuld programma voor het concertseizoen 2024-2025, neemt ook dit jaar deel aan Maanrock. Op vrijdag en zaterdag verzorgen zij de openingsacts op de mainstage, terwijl ze op zondag de programmering bij MOES in de Sinte Mettetuin voor hun rekening nemen.

Sjarabang vzw en ProtoStars gaan dit jaar een bijzondere samenwerking aan. ProtoStars is een organisatie die jong talent een podium biedt en maandelijks optredens organiseert in Theater M in Mechelen. Op Maanrock 2024 krijgen drie veelbelovende artiesten de kans om in de Theatertuin op te treden.

Op vrijdag 23 augustus betreedt Anthe het podium met haar betoverende stem en een unieke mix van pianospel en experimentele geluiden. Daarna volgt Nuï met haar electro-dark pop, een hypnotiserende combinatie van zwevende synths en melancholische klanken. Op zaterdag 24 augustus treedt Lamoon op. Jens, die zijn liefde voor de piano nooit verloor, brengt met zijn warme stem en gevoelige teksten een intieme sfeer.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten