• 14/06/2024

Maanrock brengt nieuwe dingen en nieuwe partners naar de binnenstad

MECHELEN – Van vrijdag 25 tot zondag 27 augustus zal Maanrock Mechelen omtoveren in een bruisende en levendige plek. Het festival trekt jaarlijks een breed publiek aan, met activiteiten en optredens voor alle leeftijden en muzieksmaken. Deze veelzijdigheid wordt mogelijk gemaakt door de vruchtbare samenwerking tussen verschillende partners. Nieuwkomers zoals Concertzaak, PHLOWx, BlinkOut versterken de familie en dragen bij tot het succes van Maanrock.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Concertzaak. Zij kapen het Cultuurplein op zondag met onder meer alternatieve opkomende bands, waaronder de Maanrock Rally winnaars. De VZW is gestart in 2021 en streeft naar de oprichting van een volwaardig muziekcentrum in stad Mechelen.

Moes, de groene oase in de Sinte-Mettetuin, start al op donderdag (24 augustus) en werkt daarvoor samen met PHLOWx, een culturele- en artistieke jongerenconcept dat zich richt op Mechelse jeugd en diens belevings- en ervaringswereld. Deze zomer lanceren ze hun boilerroomconcept, KETEL, waarbij de DJ centraal staat, omringd door het publiek. Shanti Ofori, oprichtster van PHLOWx : ‘De muziekstijl bij KETEL is van Afrikaanse roots en de artiesten hebben elk hun verhaal. Door onze activiteiten te beschouwen als ervaringen, pikken we altijd nieuwe signalen op bij ons doelpubliek. We willen de stemmen van onze jeugd hoorbaar maken door écht te luisteren. Het warme en gezellige plein van Moes is de ideale locatie om KETEL te introduceren.

Sjarabang in de Theatertuin (Moreelshuis) werkt al jaren mee aan een inclusief programma voor Maanrock. Ook dit jaar zijn ze van de partij en starten ze al op donderdagavond. Met KoMaan! van BlinkOut komt er tijdens het festival een extra toegankelijke belevingsplek voor mensen met onzichtbare drempels. Dit doen ze door onderwerpen die vaak taboe zijn op de agenda te zetten, een prikkelluw concert te organiseren en een platform te bieden voor mensen die hun kwetsbaarheid op een creatieve én authentieke manier zichtbaar willen maken. Op zaterdag voorzien ze tussen 11 en 21 uur een programma met daarnaast een Stiltekamer die steeds toegankelijk is.

De Speelplaats (Botermarkt), het plein met skate, breakdance en Hip-hop, bouwt verder op het succes van vorig jaar en doet daarvoor beroep op Safehouse, Bustamove en Skatehouse. Sammy Claes, pleinverantwoordelijke van De Speelplaats: ‘Met hun expertise en passie kunnen we samen de urban cultuur tot leven brengen. Het weekend wordt een mix van live skate sessies, breakdance shows, DJ’s en live hip-hop acts. Een formule die vorig jaar al aansloeg en we dit jaar nog verder uitbreiden.’

Op zaterdag 26 augustus geven de Mechelse harmonies, fanfares en brass bands (hafabra’s) het beste van zichzelf op het Cultuurplein. Hafabra’s brengen al lang geen hoempapamuziek meer. Het beste bewijs daarvan is de afsluiter op het Cultuurplein. De Malvine band uit Heffen brengt drie generaties Mechelse zangiconen mee. Naast de eigen zangers – met onder meer ex-Frituur Paula frontman Jeroen Verwaetermeulen – nodigde de Malvine Band drie bekende Mechelse stemmen uit: Sjarel Van den Bergh, Dunja Mees, JEPP (Jasper Publie). Info: www.maanrock.be. (EM /Foto Maanrock)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten