• 20/06/2024

Maak morgen kennis met freerunning in Mechelen

MECHELEN – Vergeet even het beeld van De Plaon in Mechelen als sporthal. Vandaag en morgen is de site onherkenbaar en staat ze volledig in het teken van freerunning. Met subsidies van Sport Vlaanderen, dat de sport dit jaar in de kijker zet, sloegen Stad Mechelen en freerunning club Busta Move immers de handen in elkaar. De tweedaagse ‘Let’s Flip’ is daar het resultaat van. Vandaag is het wedstrijddag voor kinderen en jongeren met demo’s en showcases tussendoor. Ook morgen kan je nog proeven van freerunning via workshops en initiaties per geboortejaar.

In kader van het WK turnen in Antwerpen dit najaar besloten Sport Vlaanderen en Gymfed om de urban sport freerunning of parkour in de spotlights te plaatsen. Dat deed Sport Vlaanderen via een projectoproep, waarbij lokale besturen konden intekenen op financiële ondersteuning voor hun freerunning-initiatieven. Stad Mechelen diende in als trekker en haalde de subsidie binnen.

Abdrahman Labsir (Open Vld), schepen van sport: ‘Met deze mooie extra impuls van 4 500 euro stelden Team Sport en Busta Move een programma samen, met hulp van onder meer Buurtsport en Turnkring KKMT. Zo werd ‘Let’s Flip’ geboren. Doel van deze tweedaagse is om zoveel mogelijk mensen – met stip kinderen en jongeren – te laten proeven van freerunning op een laagdrempelige manier. Er is daarom een leuk tweespan gecreëerd. Vandaag kan je je ogen de kost geven, supporteren en compleet overmeesterd worden door alles wat de sport te bieden heeft. Morgen – op pinkstermaandag – kan je het allemaal zélf uittesten. Zo is ‘Let’s Flip’ een fantastisch concept om ook iets minder gekende sporten in de kijker te zetten.’

Zowel vandaag als morgen staat Mechelen dus op z’n kop. De wedstrijden vandaag verliepen over twee leeftijdscategorieën: kinderen (2014 – 2016) en tieners (2005 – 2013). Tussendoor waren er heel wat verrassende demo’s en showcases, en zorgde een dj voor de nodige aanmoedigingsbeats. Voor de allerkleinste freerunners was er ook een apart instuifhoekje waar ze konden kruipen, klimmen, springen, … Buurtsport zorgde ook buiten voor de nodige ambiance met hun sporttruck en een springkasteel.

Op pinkstermaandag vindt deel twee van ‘Let’s Flip’ plaats en kan je deelnemen aan workshops freerunning per geboortejaar. Tijdens deze workshops is het echt de bedoeling om te proeven van de sport en ze vooral een keertje uit te testen. Late beslissers kunnen ter plekke nog aansluiten.

Busta Move-oprichter Michaël Prieels: ‘Dit weekend davert Mechelen op zijn grondvesten tijdens het grootste freerunning event van de Benelux. Flips, Kongs en Cat Leaps: zegt je dat niets? Wel, kom het dan ontdekken in zaal de Plaon.’ Info: Freerunning.

  
 

Freerunning

Welkom op de website van de Stad Mechelen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten