• 24/06/2024

Maak kennis met vernieuwde kinderboerderij in Wilrijk, kerstmarkt bij Unief

WILRIJK – Wilrijk zwaait 2022 uit met veel lichtjes en vlammen. De Winterboerderij zal jong en oud vier dagen lang betoveren met een vuurspektakel en een magische wandeling op het kakelverse domein van de Kinderboerderij.

De vernieuwde Kinderboerderij aan de Lievevrouwkesbosweg opent pas de deuren in het voorjaar van 2023. Ondertussen wennen de dieren aan hun nieuwe omgeving en brengen de uitbaters en vrijwilligers alles in gereedheid. Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan het grote publiek echter al een kijkje nemen tijdens het evenement ‘Winterboerderij’. Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december, telkens vanaf 17 uur, organiseren het district Wilrijk en Schouwburg De Kern op de Kinderboerderij een vurige wandeling. Die duurt een halfuurtje, is geschikt voor het ganse gezin en leidt je langs feeëriek verlichte paden.

Aansluitend zorgen de vuurartiesten van Lucifer’s Party om 18 uur en 19.30 uur voor een vuurshow (zie foto) op het erf. Nagenieten kan met een drankje in de gloednieuwe winterbar van de Kinderboerderij. Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor cultuur: ‘Met dit vuurspektakel zetten we onze traditie van gezellige winterse evenementen verder in Wilrijk. Dat dit dan meteen ook in samenwerking met de nieuwe Kinderboerderij kan, maakt het helemaal af.’ Burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘De langverwachte opening van de vernieuwde Kinderboerderij wordt ongetwijfeld een van de Wilrijkse hoogtepunten van 2023. De Winterboerderij biedt jong en oud nu al de kans op een magisch voorproevertje.’

Reserveer vooraf je kaarten voor de Winterboerderij. Die kosten twee euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Kern. Door de cyberaanval op de informaticasystemen van de stad Antwerpen is online bestellen voorlopig onmogelijk. Je kan terecht aan de balie van Schouwburg De Kern (Kern 18) op dinsdag van 9 uur tot 18.30 uur of donderdag van 9 uur tot 16 uur of telefonisch via 03 821 01 20, op dezelfde uren. De betaling gebeurt vervolgens via overschrijving.

Vanavond en op donderdag 22 december tonen de studenten van UAntwerpen zich van hun warmste kant. Op de agenda: twee kerstmarkten, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Twee kerstmarkten, een veiling, optredens, kledinginzameling en de legendarische kerstbomenrace: ‘Kerst op UAntwerpen’ zorgen gegarandeerd voor sfeer. Gert Van Langendonck van de Pastorale Dienst van UAntwerpen: ‘Bijna alle studentenclubs van de universiteit zetten mee hun schouders onder de kerstacties, gecoördineerd door de twee grote studentenkoepels ASK-Stuwer en Unifac.’

De studentenclubs kozen als goed doel voor twee lokale afdelingen van Welzijnsschakels. Een in het hart van de studentenbuurt en een nabij de campussen in de zuidrand. ‘ Vanavond woensdag 14 december tussen 18.30 uur en 22 uur vindt er op Campus Groenenborger (Groenenborgerlaan 171) een kerstmarkt plaats, georganiseerd door de studentenclubs verbonden aan ASK-Stuwer. Op donderdag 22 december organiseert Unifac de kerstmarkt voor de studenten van de Stadscampus in en rond de Kleine Kauwenberg. (EM / Foto District Wilrijk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten