• 20/06/2024

Maak kennis met AMAi Mechelen, ouderbabbels bij Huis van het Kind

MECHELEN – Het Mechelse AMAi (arbeidsmatige activiteiten) is op twee jaar tijd gegroeid van 48 naar 70 medewerkers. Daarbovenop breidt de werking uit. Naast de naaiateliers en manuele taken organiseert AMAi nu ook een creatief atelier. Deze aanzienlijke groei wordt gevierd tijdens een opendeurdag op dinsdag 26 oktober, tevens een oproep naar nieuwe werkopdrachten.

Al twee jaar huist AMAi op de benedenverdieping van het Mechelse stadhuis, ondertussen werken er zo’n 70 mensen. Stadsdiensten, particulieren, verenigingen of bedrijven kunnen op AMAi beroep doen voor naaiopdrachten of verschillende manuele taken, zoals het samenstellen van goodiebags, inpakken van cadeaus, afwerken van printwerk,… Recent breidde AMAi uit met een creatief atelier. Hier doen ze aan zeefdrukken, vervaardigen ze van oud nieuw papier en maken ze bijenwasdoekjes, een duurzamer alternatief voor plastic- en aluminiumfolie.

Gabriella De Francesco (Groen), schepen voor sociale zaken en welzijn: ‘De AMAi-medewerkers willen werken, maar kunnen om verschillende redenen nog niet of niet meer in het reguliere arbeidscircuit terecht. Via arbeidszorg zoeken we vanuit de stad actief naar een passend takenpakket voor deze Mechelaars, rekening houdend met hun kwetsbaarheden én talenten. Daarbovenop kunnen zij rekenen op psychosociale begeleiding op de werkvloer. We doen er alles aan om voor deze gemotiveerde groep medewerkers een gezonde en aangename werkplek te voorzien.’

Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie: ‘AMAi is geen bezigheidstherapie maar volwaardige arbeid voor mensen waarvoor dat niet evident is. De producten zijn niet made in China maar made in Mechelen. Deze mensen hebben er hun hart en ziel in gelegd. Dit initiatief laat zien dat je economische rendabiliteit perfect kan combineren met de zorg voor mens, samenleving en milieu.’

Door de sterke groei staat AMAi open voor nieuwe werkopdrachten. Geïnteresseerden vinden meer informatie via de website van AMAi, of kunnen langskomen op de opendeurdag van dinsdag 26 oktober tussen 11 en 15 uur. Bezoekers maken er kennis met de verschillende ateliers en komen er onder meer te weten hoe de nieuwe zeefdrukmachine werkt. De eerste 100 bezoekers krijgen een gerecycleerde vlaggenlijn cadeau. Toegang via het binnenplein van het stadhuis.

Inzetten op ontmoetingen tussen ouders en het gezinsaanbod voor Mechelse gezinnen toegankelijker maken op wijkniveau. Dat is wat Stad Mechelen wil bereiken door ouderbabbels te organiseren in, om te beginnen, wijkhuis ’t Hofke in Arsenaal.

Medewerkers van Huis van het Kind Mechelen nemen elke donderdagvoormiddag post in ’t Hofke voor ouderbabbels. Iedereen kan er zonder afspraak binnenwandelen. Het is de bedoeling om minstens de nodige info mee te geven, een vervolgafspraak vast te leggen of om door te verwijzen naar verdere gepaste dienstverlening. Meer info: https://kinderstad.mechelen.be/huis-van-het-kind. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten