• 20/06/2024

Maak kennis met aanbod van Buurtbouwers en Groenbouwers op Bist in Wilrijk

WILRIJK – Op zaterdag 11 september laat het district Wilrijk haar inwoners op een grote infomarkt kennismaken met het ruime aanbod van Buurtbouwers en Groenbouwers. Een pop-up bos, een gigantische speelstraat en tal van andere animatie geven de Bist die dag een extra feestelijk tintje.

Wilrijkenaren die met hun buren een straatfeest, een speelstraat of een poetsactie willen organiseren, kunnen steeds rekenen op de steun van  Buurtbouwers. Sinds dit jaar focust Wilrijk ook volop in op straten met meer groen, minder verharding en een betere doorsijpeling van water. Groenbouwers biedt de inwoners een pak fleurige maatregelen waarmee ze zelf hun steentje kunnen bijdragen.

Op de grote Infomarkt van Buurt- en Groenbouwers, op zaterdag 11 september van 12 tot 18 uur op de Bist, zet het district al deze acties in de schijnwerper. Medewerkers vertellen wat je allemaal kan doen voor meer groen, minder verharding, minder zwerfvuil en meer verbondenheid in jouw straat. Je kan het uitgebreide aanbod van plantjes bekijken waarmee je een geveltuin, een boomvak of grasstrook in je straat kan opfleuren.

Wil je je oprit vergroenen met behulp van de tegelservice? Wil je samen met je overbuur een groenslinger hangen? Of heb je je altijd afgevraagd hoe je je straat kan ombouwen tot een speelparadijs? Wil je met je buren gaan voor een fleurige en propere straat? Wil je meedoen met de grootste poetsactie op World Clean Up day? Heb je vragen over ontharding, groendaken, opvang van regenwater?  De antwoorden op al deze vragen (en meer) ontvang je op de infomarkt. Daar bevinden zich ook infostands van Natuurpunt met de Behaagactie en het EcoHuis met de Klimaatpremie en de BreekUIT-actie. Wilrijkenaren kunnen er ook een regenton voor hun voorgevel aankopen, die via Groenbouwers slechts 50 euro kost.

Hans Ides (CD&V), schepen voor groen(voorziening) en Buurtbouwers: ‘We nodigen elke Wilrijkenaar uit om kennis te maken met alle mogelijkheden die er zijn om de eigen gevel, de eigen straat en buurt te gaan vergroenen. Ook alle initiatieven om de buurt beter te leren kennen zetten we op onze beurs in de verf. Meer groen, meer kleur en meer ontmoeting brengen in elke wijk doen we hier echt samen.’

Terwijl de ouders zich uitgebreid informeren over al deze acties valt er ook voor kinderen heel wat te beleven op de Bist. Ze kunnen zich uitleven in de langste speelstraat, hun oren de kost geven op de voorleessessies van Bibliotheek Bist of een bezoekje brengen aan een poëtisch kapsalon. Speciaal voor de infomarkt krijgt de Bist bovendien een extra groen jasje aangemeten. Bos+ zorgt met zijn ‘trees please’-actie voor een pop-up bos met tal van gezellige zithoekjes. Het pop-up bos blijft tot donderdag 16 september op de Bist staan. Groenbouwers plaatst ook een knusse serre boordevol informatie.  Het district presenteert tevens haar gloednieuwe wijkmobiel aan de Wilrijkenaren. Deze op maat omgebouwde elektrische cargofiets zal voortaan als infostand worden ingeschakeld tijdens inspraakmomenten en evenementen. Meer informatie over het aanbod van Buurtbouwers  en Groenbouwers op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/buurtbouwers/buurtbouwers-wilrijk en https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/buurtbouwers/groenbouwers. (EM  / Foto Wilrijk aan zet)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten