• 21/06/2024

Lydia Peeters zet licht op groen voor uitbouw van recreatiepark naast luchthaven Deurne

DEURNE – De Vlaamse overheid wenst de gronden naast de Luchthaven Antwerpen te ontwikkelen als recreatiezone. Recent werd Skice Development II aangeduid als ontwikkelaar. Het bedrijf van ondernemer Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan en Josée, wil het luchtvaartresort Captain Jack uitbouwen.

De Vlaamse overheid is eigenaar van de gronden naast de Luchthaven Antwerpen en wil die ontwikkelen. In 2009 werd het GRUP Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen vastgesteld. Dit GRUP voorziet dat een projectgebied van ongeveer dertien hectare  ontwikkeld kan worden. In november 2021 schreef de Vlaamse Regering een marktbevraging uit voor de ontwikkeling van vijf hectare langs de Krijgsbaan. De bedoeling is om deze site een recreatieve invulling te geven.

Op basis van de marktbevraging werd Skice Development II geselecteerd om de recreatiezone te ontwikkelen. Alle betrokken partijen zitten nu samen om de opstalovereenkomst met een looptijd van 40 jaar uit te werken. Vervolgens kan Skice Development II de omgevingsvergunning voor dit project aanvragen. Zodra het inrichtingsplan definitief is en het mobiliteitsplan goedgekeurd, treedt de opstalovereenkomst in werking. Als de verdere voorbereiding van het project op schema verloopt, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024.

Luchtvaartresort Skice Development II wil onder de naam Captain Jack een luchtvaart-gerelateerd resort realiseren op de site en zo een sterke link met de nabijgelegen Luchthaven Antwerpen bekomen. Verschillende deelaspecten van het project bevatten een educatief karakter, zo wordt er een belevingscentrum rond wetenschap en techniek voorzien. In Captain Jack komt een skydive (de eerste in Vlaanderen), klimzaal, dronehal, VR Parachute en ballonattractie. Daarnaast maken ook aanvullende diensten (verblijfsaccommodatie, catering, vergaderlocaties,…) onderdeel uit van het project. De plannen voor het luchtvaartresort zijn door Skice Development II al in detail uitgewerkt.

Skice Development II wil Captain Jack realiseren in meerdere stappen. Het is de bedoeling om dit hele project te ontwikkelen over een periode van tien jaar. In een eerste fase is het bedoeling om de wegen en nutsinfrastructuren te realiseren. Zodra de vergunningen rond zijn, start de bouw van de eerste fase van Captain Jack. Dat omhelst voornamelijk sportinfrastructuur die aansluit bij Sportpark Mortsel aan de overkant van de Krijgsbaan.

Jack Schoepen is de zoon van wijlen Josée en Bobbejaan Schoepen. In juli 1987 werd hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het personeel in Bobbejaanland. Hij volgde  de activiteiten in het park op, inclusief aankoop en beheer van attracties. Dat werk bleef hij doen tot het familiepark nieuwe eigenaars kreeg in 2004. Sinds 2005 is Jack consultant in de pretparksector. Met zijn bedrijf Skice Development II werkt hij Captain Jack uit.

Jack Schoepen: ‘Op het terrein van Captain Jack is ook een indoor doe-centrum rond luchtvaart voor kinderen tot twaalf jaar gepland, een educatief belevingscentrum rond wetenschap en techniek voor jongeren en volwassenen, een gethematiseerd hotel, een multifunctioneel theater en een parkeergebouw.’

De eerste reacties zijn niet onverdeeld positief. Burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek): ‘Veel kan ik er nog niet over kwijt. Ik vrees wel dat het verkeer op de Krijgsbaan van ’s morgens vroeg tot ’s avvonds laat zal stil staan.’ Michel Hubeau (Groen Mortsel): ‘Is dit een grap. Als de aanleg van een busstelplaats vlakbij al zorgt voor honderden miljoen liters kostbaar grondwater die weggepompt moeten worden, wat gaat dit dan geven?’ (EM / Foto Captain Jack)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten