• 14/06/2024

Luister vanaf vandaag naar het KRAAKKWARTIER, podcast met Lierse jongeren

LIER – Het Kraakcollectief is een experiment om meer jongeren tussen de 16 en 26 jaar nauwer te betrekken bij en inspraak te geven in de programmatie van het Liers Cultuurcentrum. In het collectief zitten elf jongeren met een gezonde interesse in podiumkunsten.

Het Kraakcollectief presenteert het KRAAKKWARTIER, een podcast met jonge makers uit Lier en omstreken. Hoe is het om maker te zijn? Wie zit er achter het werk? Als jou werk een kleur had, welke zou dat zijn?

Aan de hand van creatieve interviews tracht men een blik te werpen in het hoofd van tien jonge makers. Tien Kunstige persoonlijkheden. Tien kwartieren dromen, ideeën en plannen. Tien sprankeltjes hoop op een levendige en culturele toekomst. Tien keer een stem van achter de schermen.

Ivo Andries (Open Vld), schepen van cultuur: ‘Voor het jongerencollectief van het Liers Cultuurcentrum, is het de taak om jongeren en cultuur te verbinden. Ook nu het even niet mogelijk is om jonge makers een podium te bieden, wil het Kraakcollectief hen toch graag in de spotlights plaatsen. Met de podcast ‘Kraakkwartier’ zet het Kraakcollectief jonge artiesten uit regio Lier digitaal in the picture.’”

Zoals de naam van de podcast al doet vermoeden worden de gesprekken afgeklopt op één kwartier. Vanaf vandaag wordt er wekelijks een nieuwe aflevering gelanceerd op Soundcloud, Spotify, iTunes, Stitcher & Youtube. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten