• 14/07/2024

Los, samen met je kinderen, het mysterie van de Bronzen zeemeermin op in Borsbeek

BORSBEEK – Vier jaar na de lancering van de Zuidrand-wandelapp brengt Streekvereniging Zuidrand weer nieuwe Zuidrand-mysteries naar de regio.

Na Lint en Mortsel is nu Borsbeek aan de beurt. Vanmiddag kan je voor de eerste keer samen met je kinderen het mysterie van de bronzen zeemeermin oplossen in Fort 3 in Borsbeek.

Streekvereniging Zuidrand ontwikkelde al in 2018 de interactieve Zuidrand-wandelapp voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen vijf en dertien jaar.

Zo kan je op een speelse manier het natuurlijke en historische erfgoed van de streek ontdekken.

De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren.

 Samen met twee detectiveduo’s Noor en Lukas, en Rani en Jerome los je vier Zuidrand-mysteries op en ontmoet je de gekste figuren. Los je een mysterie op? Dan verdien je een speurdersdiploma.

Vanmiddag kwam daar dus een nieuw mysterie bij. Ken Casier (N-VA), schepen van burgerzaken, lokale economie en communicatie en Wannes De Laender, de coördinator van de Streekvereniging Zuidrand, stelden er het nieuwe infobord en de nieuwe wandeling voor.

De Laender: ‘‘Tot nu toe kon je via de wandelapp al in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Kontich en Boechout een mysterie oplossen. ‘

‘De andere Zuidrand-gemeenten zijn al langer vragende partij om daar nieuwe wandelingen aan toe te voegen.’

‘Met de Streekvereniging Zuidrand spelen we daar nu op in. Achter de schermen werd vorig jaar hard gewerkt aan nieuwe wandelingen en verhalen, na nieuwe mysteries in Lint en Mortsel is nu Borsbeek aan de beurt.’

‘Vandaag lanceren we dan ook de derde van wel liefst vier nieuwe wandelingen in onze Zuidrand.’

Later dit jaar volgt nog het nieuwe mysterie in Hove. De bestaande wandelingen krijgen ook meer zichtbaarheid, met prikkelende infoborden aan de start van de wandelingen. Zo kan je nog sneller beginnen aan je ontdekkingstocht.’

Zin om zelf als eerste het nieuwe mysterie op te lossen? Hiervoor kan je nog tot 16 uur terecht aan Fort 3 aan zomerbar De Schuur aan de Frans Beirenslaan 2A.

Je wordt geholpen bij de start van de wandeling. Ter plaatse krijg je nog wandel- en fietstips in de regio mee en voor de kinderen werd speciaal een kleurplaat ontwikkeld met figuurtjes uit de app.

De wandeling is drie kilometer lang  en duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar en niet toegankelijk voor rolstoel en buggy.

Download de gratis app in de Google of Apple Appstore: zoek op ‘Zuidrand mysteries’ en word ook een superspeurder.

Zorg dat je toestel voldoende opgeladen is voor je op wandel vertrekt. Deze app is geschikt voor iPhones (iOS 9 en hoger) en smartphones op Android vanaf versie 4.4. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten