• 20/06/2024

Los het mysterie van de verdwenen zegel op in Mortsel

MORTSEL – Vier jaar na de lancering van de Zuidrand wandelapp brengt Streekvereniging Zuidrand nieuwe Zuidrand-mysteries naar de regio. Dit jaar komen er drie digitale doe- en zoektochten bij. Vanmiddag kon men voor de eerste keer samen met kinderen het mysterie van de verdwenen zegel oplossen in Mortsel.

Streekvereniging Zuidrand ontwikkelde in 2018 de interactieve Zuidrand-wandelapp voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen vijf en dertien jaar. Zo kan je op een speelse manier het natuurlijke en historische erfgoed van de Zuidrand ontdekken. De interactieve app prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren. Samen met detectives Noor en Lukas los je vier Zuidrand-mysteries op en ontmoet je de gekste figuren. Los je een mysterie op? Dan verdien je een speurdersdiploma.

In oktober lanceerde de Streekvereniging Zuidrand het eerste nieuwe mysterie in Lint. Vandaag kwam daar dus een nieuw mysterie in Mortsel bij.

Ilse Lacante (N-VA), schepen voor vrije tijd: ‘Achter de schermen werd de laatste maanden hard gewerkt aan nieuwe wandelingen en verhalen, en vandaag lanceren we hier in Mortsel een gloednieuw mysterie. Het nieuwe speurdersteam, Rani en Jerome, gaat op zoek naar de verdwenen zegel om het natuurgebied Klein-Zwitserland te beschermen. Op deze manier zetten we op een speelse manier het erfgoed in en rond hoeve Dieseghem én de prachtige natuur in Klein-Zwitserland in de verf.’ Info: https://www.toerismezuidrand.be/nl/wandelapp

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten