• 23/06/2024

Lore De Schepper (Sint-Katelijne-Waver) zeventiende in suspensrijke race

HOOGERHEIDE – Lauren Molengraaf zou wereldkampioene worden bij de meisjes junioren. Daar twijfelde niemand aan. Maar net nu, tijdens het WK in eigen land, gebeurde wat er tijdens het hele seizoen nog nooit was voorgevallen: ze reed lek en bovendien kwam ze ook nog eens een keertje ten val. Dat de Canadese tweelingszusjes Holmgren daarvan zouden profiteren was niet echt een verrassing. Isabelle won met twintig seconden voorsprong op Ava. De Franse Célia Gery werd derde op 47 seconden.

Ook de Belgische schaduwfavoriete, Fleur Moors, kende haar dagje niet met een twaalfde plaats. Beste landgenote was Xaydee Van Sinaey (vijfde). De enige deelneemster uit onze provincie, Lore De Schepper (zie foto) , eindigde als zeventiende op 3’09” en was daar best tevreden mee. ‘Ik had het liever droog gehad. Op een parcours als dat van gisteren had er meer ingezeten. Op de duur waren de bochten veel gladder dan gisteren en toen reed ik iets vlotter rond. Het is de eerste keer dat er zoveel publiek is. Het geeft toch een ander gevoel om daartussen te kunnen rijden. Ik zat goed en voelde dat ik nog wat meisjes zou kunnen inhalen maar in de derde ronde viel ik en kon ik niet meer schakelen. Toen moest ik eerst naar de post om te wisselen van fiets. Die is echter veel minder goed dan mijn eerste fiets. Hij weegt veel zwaarder. Ik wist ook niet met welke banden ik moest starten. Van voor heb ik voor rhino gekozen en vanachter grifo. Ik denk dat ik toch beter met twee rhino’s was gestart.’ Voor Lore was het de laatste wedstrijd in het veld. ‘Ik heb een grote stap vooruit gezet in vergelijking tot vorig jaar. Ik behoor vandaag tot de top zeventien in de wereld en daar mag ik tevreden mee zijn. Midden maart begin ik in Italië aan mijn wegprogramma.’

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten