• 19/07/2024

Lopen op zoek naar een lief in De Schorre of alleen voor de fun in Mortsel

BOOM – 155 lopers gaan vrijdag in De Schorre in Boom op zoek naar de liefde van hun leven. ‘Run For Your Love’ is bedoeld voor sportieve singles die al lopend zullen speeddaten.

‘Run For Your Love’ is een evenement van ‘Keep On Running’. Inmiddels zijn de inschrijvingen afgesloten. 155 lopers zullen op zoek gaan naar de liefde van hun leven.

Koen Wilssens, CEO van Runners’ lab en Keep On Running:  ‘Het aantal inschrijvingen en de reacties die we krijgen tonen het succes van deze formule nu  al aan. De lopers zullen samen 1 142 kilometer afleggen verspreid over 357 dates. Deze cijfers vinden we toch wel indrukwekkend.’

‘Om dit alles vlot te laten verlopen hebben we een tijdschema opgemaakt over vijf verschillende waves. Met een sportsbar tijdens de runs en een afsluitende receptie hopen we de liefde nog een extra duwtje in de rug te geven. De koppels die gematched worden sluiten de avond af met een rondje in de ‘Loop of Love’ en maken kans op een sterrendiner.’

‘Sinds het afsluiten van de inschrijvingen ontvangen we nog dagelijks aanvragen om alsnog deel te nemen of info te krijgen voor een volgende editie. Helaas moeten we hen teleurstellen voor deze editie. De planning die is opgemaakt laat het niet toe nog extra deelnemers in te passen.’

‘Dat er een volgende editie zal komen staat al wel vast . Na een evaluatie van deze editie zullen we bekijken op welke datum we deze best kunnen plannen. Hopelijk kunnen we dan de eerste ‘Run For Your Love’ koppels inzetten als ambassadeurs.’ Meer info kan je vinden op www.runforyourlove.be.

Ook vrijdag kan je de benen opwarmen tijdens de Ronde van Mortsel-dorp. Deze niet-competitieve stratenloop is aan zijn zevende editie toe en loopt langs en doorheen de mooiste plekjes van Mortsel-dorp, met muzikale randanimatie langs het parcours en optredens van De Clintons en Katastroof. De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van De Dorpsgenieters en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.

Tijdens de jaarmarkt op zaterdag 17 september vind je in de straten van Mortsel-dorp een grote rommelmarkt met meer dan 550 standplaatsen. Vroege vogels kunnen er al vanaf 7 uur op zoek naar pareltjes. Rond de Sint-Benedictuskerk maak je kennis met Mortselse verenigingen en oude ambachten. Wie richting Hof ter Linden en Jacob Van Arteveldestraat wandelt, komt een veeprijskamp tegen, een kinderboerderij voor de kleinsten én een sportdorp. Even uitblazen? Dat kan op de speelplaats van de Tandem bij het Mortsel Mundo café.

Om beide evenementen te kunnen organiseren, wordt Mortsel-dorp verkeersvrij gemaakt. Op verschillende plaatsen geldt er ook een parkeerverbod. Ilse Lacante (N-VA), schepen voor cultuur: ‘De combinatie van ‘De Ronde van Mortsel-dorp’ en de aansluitende optredens vrijdag met de traditionele zaterdagse jaarmarkt blijven de beste ingrediënten voor weer eens een Mortsels topweekend.’ (EM / Foto Keep on Running)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten