• 24/06/2024

Loop door het hart van Antwerpen tijdens Sint-Andriesrun

ANTWERPEN – De Sint-Andriesrun laat lopers genieten van een parcours doorheen de iconische Sint-Andrieswijk in Antwerpen-Centrum. Op zondag 2 juni kunnen lopers zich wagen aan een parcours 5 of 10 kilometer. Niet de langste, wel de plezantste stratenloop van ’t stad met veel randanimatie langs het parcours. Er is een kidsrun voor de allerkleinsten. De Sint-Andriesplaats is de centrale locatie van deze stratenloop. Elke wedstrijd start en eindigt er.

Charlie Van Leuffel (districtsschepen voor sport): “Deze loop door het hartje van Antwerpen is een aanrader voor iedereen. Er is voor elke leeftijd een aangepast programma. Volwassenen lopen 5 of 10 kilometer, voor kinderen is er een aangepaste kidsrun van 650 of 1.300 meter. Op verschillende locaties langs het parcours worden de lopers muzikaal aangemoedigd. Een rondje lopen was nog nooit zo leuk en gezellig.”

​Niet lopen, wel supporteren? Ook dan is de Sint-Andriesrun zeker een bezoekje waard. Op en rond het Sint-Andriesplein is er animatie voor jong en oud.

Paul Struyf (voorzitter Sportief Sint-Andries): “De 12e editie alweer! Dit jaar staat de Sint-Andriesrun garant voor een onvergetelijke ervaring met een overvloed aan randanimatie. De Pachtstraat wordt omgetoverd tot een speelstraat met springkastelen, obstakelbanen en kindergrime. Op de Sint-Andriesplaats is het gezelligheid troef met tal van standhouders en foodtrucks.”

Programma:

Kidsrun

13 uur | start voor kinderen tot 9 jaar | 650 meter
13.30 uur | start voor kinderen van 10 tot 12 jaar | 2 x 650 meter

Sint-Andriesrun (volwassenen)

15.15 uur | start 5 km (2 rondes van 2,5 km) en 10 km (4 rondes van 2,5 km)

De Sint-Andriesrun wordt georganiseerd door Sportief Sint-Andries, in samenwerking met district Antwerpen. Alle info over het volledige programma, parcours en inschrijvingen via www.sintandriesrun.be.

Foto stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten