• 20/05/2024

Lokale markten bij Delhaize Wilrijk en St-Kt-Waver, meer plaatsen in BO A’pen

WILRIJK – Meer en meer consumenten gaan bewust op zoek naar producten van Belgische origine. Daarom lanceert Delhaize een nieuw concept: Belhaize Lokale Markt waar je kan kennismaken met een selectie van de 1 600 lokale producenten waar Delhaize mee samenwerkt. Tijdens de maanden april, mei, juni en juli tovert de supermarktketen elf van haar parkings om tot lokale markten. De Belgische producenten en boeren komen er hun producten voorstellen, maar nog belangrijker: je kan er ook van alles proeven. Aanstaande zaterdag 4 juni kan je kennismaken met de producten bij Delhaize Wilrijk (Boomsesteenweg 176) en Delhaize Sint-Katelijne-Waver (Leliestraat 59) en dit van 8 tot 18 uur.

De voorbije jaren is de populariteit van Belgische producten enorm gestegen. Delhaize beantwoordt aan deze toenemende vraag met een uitgebreid aanbod van Belgische producten. Zo is maar liefst 70 procent van het verse assortiment in een Delhaizewinkel vandaag van Belgische origine. Om haar 1 600 Belgische leveranciers te bedanken, veranderde Delhaize haar naam in 2021 naar Belhaize. Dat concept wil Delhaize nu doortrekken naar haar lokale markten op verschillende Delhaize-parkings.

Met deze lokale markten wil Delhaize ontmoetingen organiseren tussen haar klanten en haar lokale leveranciers. Als echte ambassadeurs zullen die meer uitleg geven en het verhaal achter hun producten vertellen. Het is ook een uitgelezen kans voor klanten om vragen te stellen aan lokale producenten, zowel aan de kleinere die aan een beperkt aantal winkels in een specifieke regio leveren, als aan de grotere lokale leveranciers die aan alle winkels leveren.

Sommige producenten kunnen er niet bij zijn, maar klanten krijgen wel de kans om hen virtueel een bezoekje te brengen om zo te ontdekken hoe het leven op de boerderij eruit ziet. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is een QR-code scannen die beschikbaar is op de verpakking van het product en de boer kiezen die ze aan het werk willen zien. Zo kunnen klanten virtueel rondwandelen op de boerderij en video’s zien waarin meer uitleg wordt gegeven. Daarna kan iedereen deelnemen aan een BELhaize quiz en een tas vol Belgische lekkernijen winnen.

Stad Antwerpen neemt twee initiatieven om de capaciteit in het Antwerps buitengewoon onderwijs structureel uit te breiden. Dit doet ze door een bouwgrond aan te kopen voor een nieuwe basisschool buitengewoon onderwijs in Hoboken en door de capaciteit van De leerexpert Columbiastraat te vergroten. Er is namelijk een nijpend tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs waardoor heel wat kinderen op de wachtlijst staan, wat ook bleek uit het rapport van Meld je aan Antwerpen. Eerder werd op verschillende plaatsen al noodcapaciteit bij gecreëerd, ook nu wachten Stad Antwerpen en haar onderwijspartners niet af en maken ze zelf middelen vrij om extra plaatsen te creëren.

De nieuwe school komt aan de Antwerpsesteenweg 195 in Hoboken. Een deel van die kinderen komt van andere scholen, maar het gebouw is toch goed voor 35 nieuwe plaatsen. Als alles volgens plan verloopt zou de school in 2025 moeten openen. In de Leerexpert aan de Columbiastraat wordt het aantal plaatsen van 145 naar 354 tegen 2029. (EM / Foto Delhaize)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten