• 19/05/2024

Lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg ontving Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen

HEIST-OP-DEN-BERG – Vanochtend kreeg het Heistse lokale bestuur het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. Dat label erkent de inzet van het lokale bestuur voor de gezondheid van medewerkers, met nadruk op sport en beweging.

Sport Vlaanderen geeft het label op basis van zeven criteria. De aanwezigheid van een geïntegreerd sport- en beweegbeleid is van belang, evenals een werking met sportambassadeurs, de organisatie en de promotie van sport- en beweeginitiatieven bij de medewerkers en initiatieven rond woon-werkverkeer. Voor Heist-op-den-Berg was de evaluatie positief.

Dit project investeert in het welzijn van de medewerkers van het lokale bestuur op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Dat gaat van personeelsvoordelen om te sporten en in de bibliotheek, over een sportaanbod tijdens en na de werkuren, fietsleasing, toegang tot het online-leerplatform Good Habitz, tot de organisatie van sociale netwerkmomenten.

Het project gaat dus veel verder dan enkel het fysieke welzijn waarbij sporten en bewegen centraal staan. Voor een lichamelijke gezondheid van de medewerkers zet het lokaal bestuur  in op fietsleasing. Daarmee wil men niet alleen duurzamere woonwerkverplaatsing realiseren, maar ook meer nadruk leggen op bewegen.

Daarnaast organiseert men allerlei beweeginitiatieven die voor, tijdens of na het werk plaatsvinden. Het uiteindelijke doel is een duurzame gedragsverandering en productievere, gezondere, energiekere en gelukkigere medewerkers.

In het najaar plant men nog een initiatiereeks ‘Just Boxing’. Verder gaat men, in samenwerking met Sportoase, de medewerkers klaarstomen met een Start-to-run. Doel is een deelname aan de Antwerp 10 Miles op zondag 21 april 2024. (EM / Foto Gemeente Heist-op-den-Berg)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten