• 12/07/2024

Livestream met Maud Vanhauwaert uit Aartselaar, Edegem zoekt IBO-partner

AARTSELAAR – Sinds enkele jaren ontvangt Bart De bruyn bij ‘In Gesprek Met’ meermaals per jaar een auteur in de Bibliotheek van Aartselaar. Ook hier gooit corona roet in het eten. Nadat eerdere edities verschoven en geannuleerd werden, zorgt Bibliotheek Aartselaar nu samen met Onuitwisbaar voor een digitale ‘In Gesprek Met’. Met deze videostream sluit de bibliotheek van Aartselaar de poëzieweek 2021 feestelijk af.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om creatieve oplossingen. Leen De Launoit, coördinator van de bib: ‘Ik ben blij dat onze bibliotheek samen met Onuitwisbaar voor een oplossing zorgt. Zo kunnen we ook vanuit de bibliotheek een aanbod doen aan de lezers en hen inspireren en laten kennismaken met de auteurs en hun verhaal.’

Tot slot van de poëzieweek ontvangt Bart De bruyn niemand minder dan Maud Vanhauwaert. Ze was een tijdlang huisdichteres van Iedereen Beroemd en de officiële Stadsdichter 2018-2019 van Antwerpen. Met haar debuut ‘Ik ben mogelijk’ in 2011 kreeg ze meteen de Vrouw Debuut Prijs. Ze ontving voor haar werk meerdere literaire onderscheidingen, onder meer voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig’, de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck wedstrijd. In mei 2020 verscheen Het stad in mij, een monument van meer dan 300 pagina’s.

Bart De bruyn, gastheer ‘In Gesprek Met’ en bestuurder Onuitwisbaar: ‘We zoeken in deze bijzondere tijden continu mee naar creatieve en digitale oplossingen. Het is ook fijn dat we samen met de gemeente Aartselaar een digitale editie van ‘In Gesprek Met’ kunnen organiseren. Niet iedere activiteit leent zich tot een digitaal alternatief of geeft dezelfde beleving thuis, maar deze gesprekkenreeks doet dit absoluut wel, omdat het geen klassieke auteurslezing is, maar een lang gesprek, waarbij ook voorgelezen wordt. In april gaan we dit aan de vooravond van Wereldboekendag opnieuw herhalen voor een ‘In Gesprek Met Kris Van Steenberge’.’ Je kan live kijken vanaf 20u15 of uitgesteld via een link die één week beschikbaar zal zijn vanaf morgen 20u15 tot donderdag 11 februari 24 uur. Hiervoor dien je je vooraf aan te melden via https://ccaartselaar.recreatex.be/Tickets of rechtstreeks contact op te nemen met Bibliotheek Aartselaar.

Lokaal bestuur Edegem gaat op zoek naar een externe partner om de buitenschoolse kinderopvang te organiseren en het personeel dat er  werkt als kindbegeleid(st)ers over te nemen. Koen Michiels (N-VA), schepen voor buitenschoolse opvang: ‘In het lastenboek stellen we twee belangrijke klemtonen: kwaliteitsvolle kinderopvang én overdracht van het personeel naar een goede werkgever met een degelijk personeelsbeleid. Potentiële kandidaten dienen ten laatste op vrijdag 5 maart om 12 uur een voorstel in. Opzet is om eind maart de opdracht te gunnen. Daarna start het sociaal overleg tussen het lokaal bestuur, de partner, de vakbonden en het personeel. Bij de start van het schooljaar 2021-2022 zou de buitenschoolse kinderopvang van Edegem dan in handen van de nieuwe partner moeten zijn. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten