• 16/07/2024

Lijst voor Edegem

Lijst voor Edegem helemaal klaar voor 13 oktober

EDEGEM – De 27 namen waarmee Lijst voor Edegem naar de kiezer trekt op 13 oktober zijn bekend. De lokale lijst schuift naast enkele ervaren gezichten ook heel wat nieuw talent naar voren.

Lijsttrekster Sien Pillot: “Lijst voor Edegem is ontstaan als een nieuw lokaal project voor Edegem. 27 Edegemnaren vinken mee voor een gemeente die meer zorgzaam en duurzaam is. Ik ben heel blij met deze heel diverse lijst, een mooie afspiegeling van Edegem. Stuk voor stuk zijn we fiere Edegemnaren die hier heel graag wonen, maar vinden dat een aantal zaken echt wel terug beter en anders moeten. Een gemeentehuis is er niet enkel voor identiteitskaarten. Het bestuur moet de lat hoger leggen: op vlak van groenonderhoud, behoud van open ruimte, veilige voet- en fietswegen, het ondersteunen van verenigingen, buurtcomités of een levendig handelscentrum.”

“Met Goedele Van der Spiegel en Jeroen Van Laer hebben we twee voormalige schepenen op de lijst die vorige legislatuur getoond hebben dat samenwerken loont. N-VA heeft nu zes jaar lang alleen bestuurd. Dat is niet voor herhaling vatbaar. Er was geen evenwicht. Met Lijst voor Edegem willen we terug meer kleur in de gemeente en in het bestuur”, gaat Sien Pillot verder. “Samen, anders en beter. Dat is onze baseline. We roepen alle Edegemnaren op om voor positieve verandering te kiezen op 13 oktober.”

Onder de 27 namen voor Lijst voor Edegem zijn er enkele opvallende Edegemnaren bij. Zo vinkt ook Bart Boussemaere mee. Bart is bezieler en geestelijke vader van de twee Edegemse reuzen Manke Lies en Kleine Man. Het reuzenproject is een prachtig verbindend project dat heel wat kleine en grote Edegemnaren samenbrengt. Inspirerend voor een warm en zorgzaam Edegem.

Erik Debruyne, als bestuurslid bijzonder actief in het Edegemse voetbal, is dan weer een opvallende naam uit het (sport)verenigingsleven. Als geëngageerde Edegemnaar weet Erik als geen ander wat het belang is van een sterk sociaal weefsel. Sportverenigingen ondersteunen en sport toegankelijk maken voor iedereen is een absoluut speerpunt. Levendige, gezellige wijken en buurten is er nog één.

Stefan Vos is dan weer een gekende naam voor heel wat Edegemse jeugd. Hij stond de afgelopen 25 jaar als meneer Vos of meester Stefan voor de klas. Tegenwoordig begeleidt hij anderstalige nieuwkomers. Hij hoopt op een warm, transparant beleid, met ondersteuning voor jeugd en cultuur en wat meer rock-‘n-roll.

Meer ondersteuning voor de jeugd kan ook Arwen Van der Auwera maar wat graag ondersteunen. Als scoutsleider is hij zich heel bewust van het belang van degelijke jeugdinfrastructuur en wat meer pit in het Edegems jeugdbeleid.

“De komende weken stellen we al onze straffe 27 kandidaten graag voor via onze website, sociale media en uiteraard ook via een folder. Ik ben bijzonder trots op deze 27 kandidaten, maar ook op de vele actieve vrijwilligers van Lijst voor Edegem – met 164 zijn we ondertussen – waarmee we de komende weken op pad gaan. Te beginnen op zondag 25 augustus op onze feestdag in Bar Bos, waar iedereen van harte welkom is!”, besluit Sien Pillot.

Alle 27 kandidaten:

Sien Pillot
Didier Neyrinck
Vera Hans
Jeroen Van Laer
Hayat Bentouhami
Johan Nagels
Veerle Van Caeneghem
Peter Geukens
Fran Lauriks
Maarten Vergauwen
Isadora Zinzen
Arwen Van der Auwera
Lou Van Hauwe
Bart Boussemaere
Erik Debruyne
Masja Kinsbergen
Stefan Vos
Nasreen Vanden Berghe
Ward Moyson
Hilde Velle
Areski Meyers
Luce Stappaerts
Karl Fret
Mattie De Ryck
Ive Van Orshoven
Gitte Gijs
Goedele Van der Spiegel

Foto’s Lijst voor Edegem

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten