• 15/04/2024

Lierse tieners verwacht in Moevement, bekijk Sint-Gummaruskerk, nieuw stadsspel

LIER – Meer dan 1 600 mails werden verstuurd richting alle Lierse tieners tussen de twaalf en vijftien jaar (geboortejaar tussen 2008 en 2011). Met het tienerprogramma in juli en augustus in jeugdcentrum Moevement hoeven ze zich geen moment te vervelen.


De dinsdagen staan in het teken van creativiteit: van slijm en bruisballen maken tot t-shirts verven, maar ook workshops dronevliegen of stopmotion filmen. De activiteiten zijn gratis en starten telkens om 14 uur. Na afloop van de activiteit kunnen de tieners nog terecht in jeugdhuis De Moeve tot 17 uur.
Op de donderdagen voorziet men avontuurlijke uitstappen: paintballen, lasershooten, hoogteparcours, … of een bezoek aan een pretpark. Er staat zelfs een uitstap naar ‘Smile Safari’ op het programma, waar je in blitse decors de vetste selfies kan maken met je oude en nieuwe vrienden. Inschrijven voor deze donderdagen is verplicht en kan via www.moevement.be/tieners. Je vindt er ook een overzicht van alle activiteiten en uitstappen met kostprijs. Heb je een UiTPAS met kansentarief? Kom je dan ter plaatse inschrijven in jeugdcentrum Moevement, je krijgt een flinke korting op één uitstap naar keuze.
Op dinsdag 29 augustus sluit men de zomer feestelijk af met een Beach Party in het Moevement voor alle tieners die aan één of meerdere activiteiten deelnamen. Info: www.moeverment/tieners.

 

Tot eind 2024 blijven de deuren van de Sint-Gummaruskerk gesloten. Maar sinds kort kan je via een kijkdoos in het westelijk hoofdportaal de werken in de kerk volgen. Een tentoonstelling geeft uitleg over de bouw van de kerk en de vroegere en huidige restauratiewerken. Op de eerste verdieping vind je informatie over de Brabantse gotiek, de Sint-Gummarustoren en de verering van H. Gummarus.

 

Je krijgt vrije toegang via het westportaal. De kijkdoos is geopend elke weekdag tussen 9 en 16 uur en in het weekend tussen 10 en 16 uur. De kijkdoos is niet open op woensdag 1 november, maandag 25 december en maandag 1 januari 2024.

 

Geregeld zijn er rondleidingen in de kijkdoos, de site rondom de kerk en de toren. Zo kan je elke derde zondag van de maand deelnemen aan een bezoek met stadsgids aan de Sint-Gummarussite. Info: www.visitlier.be.

 

Enkele kunstwerken kun je bewonderen op andere locaties. De kopie van de Lijkwade van Turijn uit 1516 ligt tot zondag 22 oktober in Parcum in Heverlee. Het reliekschrijn van Sint-Gummarus staat tot 2025 opgesteld in het Stadsmuseum. Een zilveren berechtingspyxis uit de zestiende eeuw van de hand van Joris Bast II, maakt van vrijdag 27 oktober tot zondag 25 februari 2024 deel uit van de expo ‘Zeldzaam en onmisbaar. 100 topstukken uit Vlaamse collecties’ in het MAS.

Urban Hunt is een uniek stadsspel waarbij spelers het in teams tegen elkaar opnemen. Door creatieve opdrachten gelinkt aan de stad correct op te lossen, verzamel je punten en leer je de stad kennen.

De spelers maken gebruik van een webapplicatie, die oprichters Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen voor het spel bouwden. Het aantal punten die je ontvangt bij het oplossen van opdrachten is afhankelijk van de prestatie van andere teams. Historische en bijzondere weetjes, dronebeelden, mysterieuze geluidsfragmenten, tekeningen van historische figuren en Zuid-Afrikaanse instructies maken van dit alles een unieke ervaring. De competitie tussen de teams wordt aangewakkerd door een live scorebord en statistieken na afloop.

Het spel is geschikt voor vrienden, bedrijven, scholen en gezinnen. Je betaalt rond de twaalf uur. De prijs hangt af van het aantal deelnemers. Het duurt ongeveer twee uur, uitleggen en nakaarten inbegrepen. Je kan het rustig of intensief spelen. Info: www.urbanhunt.be. (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten