• 20/05/2024

Lierse horeca mag in winter ruimer terras plaatsen, gezinsondersteuners gezocht

LIER – Het schepencollege van Lier besliste dat de horecazaken in het centrum van de stad  de komende drie winters opnieuw een ruimer terras mogen opstellen. Dat was al zo in de voorbije coronawinters. Toen konden horecazaken ook een tent of andere overkapping plaatsen om klanten in warme, droge en gezonde omstandigheden te kunnen ontvangen. Zo kunnen bezoekers in alle weersomstandigheden gezellig en warm ‘buiten-genieten’.

Naast de al aangekondigde verdubbeling van het terras in de zomer zal de komende drie winterperiodes ook het gewone zomerterras mogen blijven staan. De terrassen moeten dus niet langer ingekrompen worden naar de winteropstelling. Tijdens de winter zijn overkappingen opnieuw toegestaan in de Eikelstraat en op het Zimmerplein. Er zijn echter wel meer voorwaarden aan verbonden dan tijdens de voorbije winter. Ilse Lambrechts (N-VA), schepen van lokale economie: ‘De stad heeft geprobeerd wat meer uniformiteit in het straatbeeld te krijgen door regels rond vorm en kleur te bepalen voor terrasoverkappingen. We willen onze horeca-uitbaters echter wel de mogelijkheid geven om een uitbreiding of overkapping te voorzien die past bij de eigenheid van hun zaak. We willen hen niet in een te strak keurslijf dwingen dat economisch niet rendabel is.’”.

De winter van 2022-2023 is een overgangsperiode: witte tenten zullen nog mogelijk zijn op het Zimmerplein en de Eikelstraat. Vanaf 2023-2024 mikt de stad echter op sobere kleuren als bruin, zwart en grijs. Lambrechts: ‘We zullen zelf de markt bevragen en een groepsdeal bij een tentenleverancier proberen te verkrijgen. Ondernemers mogen zelf kiezen of ze op dat aanbod ingaan, maar hun tent of constructie moet vanaf november 2023 hoe dan ook aan de richtlijnen voldoen.’ De winterterrassen zullen opduiken in het straatbeeld vanaf de herfstvakantie voor de Eikelstraat en vanaf het einde van de Novemberfoor voor de Grote Markt, Koning Albertstraat, Felix Timmermansplein en Zimmerplein. Ze mogen blijven staan tot en met het eerste weekend van maart 2023.

Je spotte ze misschien al bij je bakker: de broodzakken van Home-Start Domo Lier. Via wekelijkse huisbezoeken ondersteunen de vrijwillige gezinsondersteuners van Home-Start Domo Lier gezinnen met jonge kinderen, van bij de zwangerschap tot twaalf jaar. De eerste vrijwilliger werd intussen gematcht met een gezin. Maar Home-Start is op zoek naar een heleboel vrijwilligers die zich voor minstens één jaar engageren. Hoe kan je helpen? Na een korte opleiding probeer je als vrijwilliger het sociaal netwerk rond het gezin te versterken. Je ondersteunt de ouders met de schoolse zaken, het zoeken naar een vrijetijdsbesteding voor de kinderen of helpt bij de thuisadministratie. Bij een kop koffie ga je in gesprek met de ouders over de opvoeding van de kinderen.

Home-Start Domo Lier is een nieuw project van het Huis van het Kind in samenwerking met Home-Start Vlaanderen. Meer info en verhalen van vrijwilligers en gezinnen vind je op www.homestartvlaanderen.be en Facebook: https://www.facebook.com/homestartlier/

Ook interesse om Home-Start vrijwilliger te worden en een stadsgenoot te leren kennen en te helpen? Schrijf je in voor één van de volgende online infosessies: donderdag 4 augustus of vrijdag 2 september.  Dit kan via www.homestartvlaanderen.com/infosessies of neem contact op met Home-Start Lier, Cindy Daems, 0491 75 47 22, lier@domovzw.be. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten