• 19/06/2024

Liers schepencollege maakt Mechelsesteenweg schoon, Ronde fietsen in Putte

LIER – Mee ploggen, plandelen, plajakken … tijdens de Lenteschoonmaak van Mooimakers?

Weet je wat ploggen is? Dat is joggen en afval opruimen. Maar wat als je niet graag jogt? Dan kan je ook plandelen. Dat is wandelen en afval opruimen.

Of wat dacht je van plisbeeën, plajakken, pletanquen? Met een beetje creativiteit maak je de Lenteschoonmaak dit jaar misschien wel extra leuk. Alles is goed, zolang je er maar zwerfvuil mee opruimt.

Met dat idee in het achterhoofd trok het Lierse schepencollege ook dit jaar op pad. Vandaag namen ze de Mechelsesteenweg onder handen.

De personeelsleden van de stad Lier hielden de voorbije week een actie tijdens de middagpauze.

Ze verzamelden op anderhalf uur tijd maar liefst elf volle zakken zwerfvuil! #teamstadlier. Voel jij het ook kriebelen?

Mooimakers wil je inspireren met leuke en nuttige activiteiten tijdens de ‘Lenteschoonmaak’. Meer info op https://mooimakers.be/lenteschoonmaak.

Doe het hele jaar door mee in je eigen buurt of word ‘zwerfvuilvrijwilliger’. Meer info op www.lier.be/wordvrijwilligerzwerfvuil. Een actie met je jeugdvereniging? Erkende Lierse jeugdverenigingen kunnen inschrijven voor zwerfvuilopruimacties op www.moevement.be/jeugdverenigingen. Een mooie manier om de kas te spijzen.

Op zondag 3 april wordt Vlaanderens Mooiste gereden. Maar dit jaar kan je je eigen Ronde Van Vlaanderen fietsen in Putte bijvoorbeeld.

Of je nu een getrainde wielertoerist bent of eerder gaat supporteren vanuit je zetel, de Ronde is dit jaar van iedereen. Er wordt meer gefietst dan je denkt. Want door bijvoorbeeld 70 keer naar de winkel of 62 keer naar de sportclub te gaan en 50 terrasjes te bezoeken met de fiets, staan er snel 250 kilometers op je eigen teller.

De campagne is bedoeld om korte fietsritten te stimuleren. Nick Vercammen (Lijst Burgemeester), schepen van mobiliteit: ‘Alle kleine beetjes – of hier ‘tochtjes’ – helpen om een gezonde levensstijl te kweken of te onderhouden. Daarom moedigen wij dit initiatief enorm aan en besloten we om als gemeente mee in het peloton te stappen.’

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘Buiten de voordelen voor de gezondheid zijn er ook pluspunten voor onze Putse handelaars aan verbonden. Een fietser moet natuurlijk geen parkeergeld betalen en die uitgespaarde centen kunnen ze dan bijvoorbeeld spenderen bij een (horeca)zaak in onze gemeente. We hebben dan ook aan onze handelaars gevraagd om de affiches op te hangen.’ Dat zal gebeuren vanaf maandag 28 maart. (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten