• 12/07/2024

Lier: zestien skeletten gevonden, netwerkmoment voor Lier en omgeving

LIER – Het archeologisch onderzoek in de Ros Beiaardstraat, in de zone tussen Hazenstraat en Strijpensveld, is gisteren terug opgestart en gaf onmiddellijk verrassende vondsten. In totaal zijn er ondertussen zestien skeletten geregistreerd. Dit alles lijkt te duiden op een grafveld.

Bert Wollants (N-VA), schepen van openbare ruimte: ‘Omwille van dit aantal begravingen en de beperkte oppervlakte (archeologen mogen niet te dicht op elkaar werken) zal het onderzoek extra tijd vragen. Ook volgende week loopt het onderzoek nog verder.’

De aannemer voor de heraanleg van de straat kan ondertussen wel het werk hervatten tussen Berlarij en Hazenstraat.

Stad en OCMW Lier, VOKA, Lier4Business, VDAB en Diverso organiseren een digitaal netwerkmoment voor werkgevers uit Lier en de regio. Ze stellen een aantal interessante en gratis ondersteuningsmaatregelen, projecten en contacten voor met als doel om een win-win te creëren voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

Marleen Vanderpoorten (Open Vld), schepen van tewerkstelling: ‘In de zoektocht naar werknemers is de inschakeling van mensen met een migratieachtergrond op de arbeidsmarkt cruciaal. Onze samenleving heeft namelijk iedereen nodig die kan werken, zeker wanneer de greep van de coronacrisis stilaan lost. Cijfers tonen echter aan dat bij deze doelgroep de werkloosheidscijfers hoger liggen en dat het een uitdaging is om tot een brede maatschappelijke tewerkstelling te komen.’

Marleen Vanderpoorten en schepen van sociale zaken Annemie Goris (N-VA) openen het netwerkmoment met een lokale situatieschets en een blik op de ambitie vanuit stad en OCMW Lier. Verder is de ochtend ingedeeld in twee thema’s: vind je werknemer en laat je ondersteunen waarbij verschillende sprekers (onder meer Claudia De Moor, Valerie Hamal, Kim Vanderhaegen, Evelien Leemans) hun aanbod aan de werkgevers voorstellen.

Het digitale netwerkmoment vindt plaats op vrijdag 26 maart van 8u30 tot 10u30. Werkgevers uit alle sectoren kunnen inschrijven via: www.lier.be/digitaal-netwerkevent-voor-werkgevers. Op deze pagina vind je ook het volledige programma. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel nodig.

Om de Week van de Zorg, van 15 tot en met 21 maart, af te sluiten roept de vzw Dag van de Zorg iedereen op om op zondag om 12 uur mee ‘Ik hou van u’ te zingen. Het wordt een ode aan iedereen die zorgt, zowel aan de professionele zorgverleners als de vrijwilligers en de mantelzorgers, die vooral in deze coronatijd onophoudelijk zorg bieden. Stad Lier steunt deze actie.

Rik Verwaest (N-VA), schepen van evenementen: ‘Op zondag 21 maart, Dag van de Zorg, spelen de Vlaamse beiaardiers in alle steden om 12 uur ‘Ik hou van u’, het liedje van Noordkaap. Ook op de Lierse Peperbustoren zal dit nummer te horen zijn. Je kan op dat moment vanuit je open raam – coronaproof dus – het nummer meezingen. Ben je op dat moment buiten en zing je mee, hou dan rekening met de afstandsregels en draag je mondmasker in de binnenstad. Zo dragen we zorg voor elkaar.’ (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten