• 14/06/2024

Lier: vergeet je centrumbon niet te gebruiken – opstart wenskaartenactie

LIER – Bij de eerste federale coronamaatregelen besliste het stadsbestuur van Lier om  steunmaatregelen te voorzien. Zo zat er bij elk aanslagbiljet van de gemeentebelasting een Koop lokaal-centrumbon van 25 euro voor gezinnen of één van tien euro voor alleenwonenden. Inwoners (op 1 januari 2020 in Lier of Koninghooikt wonend), kregen het aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting met centrumbon in juni in de brievenbus.  Deze Koop lokaal-centrumbon is geldig  tot en met donderdag 31 december. Je kan ermee terecht bij meer dan 170 Lierse handelaars.

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA): ‘Spendeer je bon dus deze maand nog bij één van de vele Lierse handelaars. Wil je je bon liever gebruiken bij een online aankoop via een webshop? Dat kan. Heel wat winkels aanvaarden de bon immers ook wanneer je bij hen online koopt en afhaalt. Check dit vooraf even bij je handelaar. Ook heel wat horecazaken die takeaway aanbieden aanvaarden de bon. Je vindt ze op www.shoppeninlier.be. Wist je trouwens dat de stad, in samenwerking met Werkmmaat vzw, als bijkomende maatregel voor de Lierse handelaars fietskoeriers aanbiedt? Vraag ernaar bij je handelaar en laat je bestelling door de fietskoerier aan huis leveren in Lier of Koningshooikt.’

Schepen van lokale economie Rik Verwaest (N-VA): ‘Schenk je de Koop lokaal-centrumbon liever weg aan iemand die het minder breed heeft? Dat kan. We zetten hiervoor graag een goed doel in de kijker, in de strijd tegen kinderarmoede in Lier: de Ruilwinkel is een vrijwilligersinitiatief in de schoot van het Huis van het Kind. Met de bonnen kopen ze school- en vrijetijdsartikelen voor kinderen in armoede. Vul https://www.lier.be/Meest_recente_nieuws/Coronavirus_maatregelen_info_en_tips/Initiatieven/Schenk_je_centrumbon/Schenk_je_centrumbon in en schenk je bon aan de Ruilwinkel. Zo kan men met jouw gegevens van op afstand de centrumbon ontwaarden. Je kan hem ook in de brievenbus komen steken: Stad en OCMW Lier, Paradeplein 2 bus 1, 2500 Lier.’  Kreeg je in juni toch geen Koop lokaal-centrumbon in de brievenbus bij je aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting of vind je ‘m niet meer? Laat het voor zaterdag 12 december weten via www.lier.be of  03 8000 300. Men annuleert de eerder verzonden bon en bezorgt je een nieuw exemplaar via het opgegeven mailadres. Indien zou blijken dat de Koop lokaal-centrumbon al werd gebruikt kan er geen duplicaat meer worden bezorgd.

De Lierse Jeugdraad, Pact/jeugdhuis De Moeve en het straathoekwerk  lanceren een ‘warme wenskaartenactie’. De organisatoren dagen iedereen uit om zelf een leuke nieuwjaarskaart te ontwerpen in de vorm van een tekening, een tekst, wensen voor het nieuwe jaar, … Je kan er een andere Lierenaar een warm hart mee onder de riem steken. De organisatoren van deze actie bezorgen de kaarten aan mensen die nood hebben aan een opstekertje.

Wie inspiratie wil opdoen, vindt leuke ideetjes op de facebookpagina van Pact (PlatformArtistiekeCultureleTalenten) Op woensdag 9  december geeft grafisch ontwerpster Maureen Wattenbergh in een filmpje de kijkers bruikbare tips en tricks om aan de slag te gaan. Bezorg voor vrijdag 18 december je kaartje in een envelop met vermelding ‘t.a.v. straathoekwerk’. Kaartjes kan je deponeren in de brievenbus van Jeugdcentrum Moevement, Team Straathoekwerk, Stadskantoor, bib de Fé, de dienstencentra. Meer info: jeugdraad@lier.bestraathoekwerk@lier.be , louise-marie@moeve.be. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten