• 17/06/2024

Lier: stem voor cultuurprijzen, ontdekkingstocht in stadsmuseum verlengd

LIER – De Stad Lier rijkt naar jaarlijkse gewoonte twee cultuurprijzen uit. Vanaf dit jaar kan ook de bevolking mee beslissen wie deze prijs in ontvangst mag nemen.

De eerste prijs wordt toegekend aan een persoon of vereniging die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd in het voorbije kalenderjaar. Hiervoor werd slechts één kandidaat genomineerd, namelijk Peter Everaert. Dit betekent dat er niet gestemd hoeft te worden voor deze prijs.

De tweede prijs is voor een inwoner of een gewezen inwoner van de stad of een vereniging die zich gedurende meerdere jaren heeft ingezet voor het culturele (verenigings-)leven van Lier. Genomineerden in de tweede categorie zijn: Bertro,  JCI Lier, ✝ Piet Eysermans,  Simonne Van Rijmenant en SVC Pirroen.  Meer info over de kandidaten vind je op www.uitinlier.be/cultuurprijs. Via deze link kan jij ook mee bepalen wie er uiteindelijk de Cultuurprijs 2020 wint. Stemmen kan tot en met woensdag 31 maart.

Met 114 (jonge) bezoekers was de voorbije editie van krokuskriebels in het stadsmuseum een groot succes. Het coronaveilig familieaanbod en de sensorische ontdekkingstocht ‘Schapenwolkje’ voor baby’s en peuters deden vele gezinnen vaak voor het eerst het museum ontdekken. Eén van de enthousiastelingen waren Brigitte en Tony. Ze apprecieerden vooral de afwisseling tussen de doe-plekjes. ‘Bij de ene activiteit moest je kammen, bij de andere dan weer (voor)lezen. Dit zorgde voor een prettige variatie. Ik vind het een ideaal aanbod voor jonge kinderen en voor kinderen met een beperking. We voelden ons heel welkom.’ Voel jij het ook kriebelen om het stadsmuseum te bezoeken met je allerjongste? Goed nieuws. Het familieaanbod en Schapenwolkje blijft elke woensdag-, zaterdag en zondagnamiddag beschikbaar. Reserveer je plekje op www.stadsmuseumlier.be.

Aan de Passantenhaven langs het Jaagpad aan het Netekanaal werd een nieuw toeristisch infobord geplaatst (zie foto). Met dit grote infobord (2,70 x 1,20 meter ) aan de rand van de stad wil Visit Lier niet enkel de pleziervaart aantrekken, maar ook de vele fietsers en wandelaars die het Jaagpad nemen en zich misschien niet bewust zijn van de vele bezienswaardigheden amper één kilometer verderop.

Schepen Rik Verwaest (N-VA), schepen van toerisme: ‘Aan de hand van drie prachtige zichten van de Lierse binnenstad maken we de toevallige passant warm om naar het centrum te komen.’ Er werd eveneens geïnvesteerd in duidelijke bewegwijzering van de passantenhaven naar het stadscentrum en terug. Deze rustige route, die ook op een plannetje op het bord aangeduid is, brengt de bezoeker via de Netedijk en Molbrug naar het centrum.

De passantenhaven in Lier werd in 2000 geopend in samenwerking met de Vlaamse Waterweg en de Vlaamse Pleziervaart Federatie. Jaarlijks verwelkomt de havenmeester boottoeristen uit eigen land én uit onze buurlanden. Het aantal bootovernachtingen in 2020 bedroeg 807, zeker niet slecht voor een coronajaar. De oude container op het ponton zal voortaan dienst doen als havenkantoor voor de havenmeester. Visit Lier voorziet er de nodige toeristische brochures. (EM / Foto Stad Lier )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten