• 21/06/2024

Lier maakt zich op om vier dagen lang te zomeren

LIER – Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni zet Lier de zomer feestelijk in. Dat gebeurt met de Summer Kick-Off-Zomerbraderij, Lier Feest en Zomer in het park.

De handelaars maken er een feest van tijdens de Summer Kick-Off Zomerbraderij op zaterdag 25 juni van 10 tot 18 uur en op zondag 26 juni van 13.30 uur tot 18 uur.

Heel dit weekend zijn de winkels open, kan je kraampjes van verschillende handelaars ontdekken, koopjes doen en genieten van eten en drinken. Bovendien zijn er animaties voor het hele gezin.

Op zaterdag zal je kennis kunnen maken met enkele leden van FC De Kampioenen: Marijn Devalck (11 tot 13 uur), Herman Verbruggen (13 tot 15 uur) en Loes van den Heuvel (15 tot 17 uur). Zondag kan je op de foto met Margriet Hermans & dochter Celien (13.30 tot 15.30 uur). Het Shoppen in Lier promoteam zal strandballen uitdelen waarop de BV’s een handtekening kunnen plaatsen.

Twee markten in Lier dit weekend; naast de zaterdagmarkt wordt er op donderdagavond vanaf 18 uur een avondmarkt gehouden die telkens massa’s bezoekers lokt. De traditionele kramen worden aangevuld met mode -en eetkramen en dit langs het gekende parcours op de Grote Markt en het Zimmerplein.

Ook dit jaar staat de vrijdagavond in het teken van alle Lierse verenigingen. Jonge en traditierijke verenigingen zij aan zij. 40 verenigingen zullen zich op culinair vlak weer kunnen uitleven op de Spuivest en de Frederik Peltzerstraat. Op het grasveld is een dansvloer waar de dansverenigingen zich voorstellen en waar je  zelf ook de beentjes kan losgooien.

Zaterdag wordt het Bal Populaire in een modern jasje gestoken. De Grote Markt wordt tussen 20 en 1 uur omgetoverd in een Frans dorpsplein op een zwoele zomernacht zonder petanque maar met hippe DJ-acts. Het programma: https://lierfeest.be/bal-populaire-programma/.

Het straatmuziekfestival Toeten & Blazen is na de twee coronajaren aan zijn twaalfde editie toe. Een bont allegaartje van straatfanfares marcheert op zondag 26 juni tussen 14 en 18 uur over de straten en pleinen van de autoluwe Lierse binnenstad. Het programma: https://lierfeest.be/toeten-en-blazen-programma/

En tenslotte zijn het de laatste dagen van Zomer in het Park met onder meer op donderdag een optreden van stand-up-comedians David Galle en Erhan Demirci. De theaterwandelingen zijn uitverkocht maar je kan uiteraard terecht in de zomerbar en ’s avonds is er zomercinema. Het programma: https://zip.uitinlier.be/programma-zomer-in-het-park.

Op donderdag wordt de Grote Markt van 15 tot 24 uur afgesloten zoals tijdens de wekelijkse zaterdagmarkt. Op vrijdag zijn speciale verkeersmaatregelen van kracht aan het Spui van 14 tot 24 uur. Op zaterdag en zondag wordt een groot deel van het centrum afgesloten. Alle centrumparkings blijven bereikbaar. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten