• 15/04/2024

Lier koopt tekeningen Timmermans, optreden Metejoor, extra deelwagens in Boechout

LIER – Het college van Lier keurde de aankoop van tien tekeningen van Gommaar Timmermans goed.

 Stadsmuseum Lier kreeg deze originele tekeningen aangeboden van antiquariaat Tanchelmus voor de prijs van 400 euro. De tekeningen zijn van de hand van Gommaar Timmermans en werden gemaakt voor een dag- of weekblad, maar werden nooit uitgegeven.

Nu donderdag 17 augustus kan je voor het laatste deze zomer een gratis concert meepikken op de Grote Markt van Lier. Om 19.30 uur treedt Metejoor op.

Metejoor, wiens echte naam Joris van Rossem is, heeft in korte tijd een enorme aanhang opgebouwd met zijn unieke stemgeluid en pakkende teksten. Zijn eerdere hits zoals ‘1 op een miljoen’ en ‘Kijk ons nou’’ hebben de Vlaamse hitlijsten bestormd en hebben hem gebombardeerd tot één van de meest getalenteerde artiesten van dit moment.

Zijn muziek is een mix van pop, dance en Nederlandstalige invloeden, waardoor hij zowel jongeren als volwassenen aanspreekt.

 In Boechout kan je voortaan gebruikmaken van een extra deelwagensysteem: de elektrische wagens van GreenMobility. Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde, zie foto), schepen van mobiliteit: ‘Het systeem is ideaal voor wie geen wagen heeft of er de aankoop van een tweede wagen mee wil vervangen.’ Elke inwoner krijgt een gratis proefrit.

 Goed nieuws voor wie wil autodelen, want naast Partago is nu ook GreenMobility actief in Boechout. Het systeem is makkelijk. Een wagen reserveren, zoeken en activeren doe je via de app op je smartphone. Betalen kan per minuut, per uur of per dag.

 Opladen, parkeren en verzekeringen zijn inbegrepen. Het enige wat je moet doen is de wagen na je rit terug parkeren in één van de parkeerzones van GreenMobility. In Boechout is dat bij het Jef Van Hoofplein, bij het station (parking Frans Segersstraat) of bij P+R Capenberg.

Daarnaast biedt GreenMobility ook ‘hotspots’ aan. Dat zijn specifieke parkeerplaatsen, zoals in ondergrondse parkings. Denk maar aan ondergrondse parkeergarages in Antwerpen of andere steden, de luchthavens van Zaventem of Deurne, Wijnegem Shopping Center, winkelketen IKEA ,…

Bovendien kan je ook een wagen vooraf reserveren, zodat hij op een bepaalde plaats en op een specifiek tijdstip voor je klaarstaat.

Goyvaerts: ‘We zijn heel blij met de wagens van GreenMobility in onze gemeente. Door in te zetten op deze initiatieven willen we inwoners aansporen om te kiezen voor autodelen en om zelf geen eigen wagen meer aan te schaffen.

We gaan volop voor de modal shift. Bovendien is het een goedkopere én duurzame oplossing, want de wagens van GreenMobility zijn 100 procent elektrisch. Beter voor de CO2-uitstoot dus.

 Geïnteresseerde inwoners mogen het systeem gratis uitproberen. Dat kan door bij je inschrijving de kortingscode ‘Boechout30’ te gebruiken. Nadat je inschrijving werd goedgekeurd, kan je 30 minuten gratis rijden. Meer info vind je hier  of in de gratis app. (EM / Foto Gemeente Boechout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten