• 18/07/2024

Liefst 351 Deurnenaars bezochten gisteren het mobiel recyclagepark

DEURNE – Gisteren gingen de inwoners van Deurne massaal aan het poetsen. Dit na een oproep van het district onder het motto: ‘Laat Deurne Blinken’.

Op vraag van de handelaars kwam er een mobiel recyclagepark op de Frank Craeybeckxlaan.  En dat bleek een schot in de roos.  Maar liefst 351 bezoekers kwamen langs tussen 9u30 en 15 uur met allerhande spullen. Dat is zelfs meer dan de drukbezochtste locatie: Wim Saerensplein. (299 bezoekers). Het goede weer en de centrale locatie hebben wellicht invloed gehad op de populariteit van het recyclagepark.

Om de Deurnese ondernemers in de kijker te zetten organiseerde winkelvereniging Gallifort een wedstrijd. Iedereen die een bijdrage deed aan het recyclagepark kon deelnemen. Je  hoefde daarvoor enkel je naam, telefoonnummer, wat je binnengebracht had en een schiftingsvraag te beantwoorden. Kristel Calewaert bracht een oude frietpot en frituurolie binnen en dat bleek een goede beslissing te zijn: ‘Nooit gedacht dat mijn bijdrage me in de prijzen zou doen vallen. Een topinitiatief, want voor wat gebruikte frituurolie ga je niet meteen helemaal naar het containerpark.’

De prijzen kwamen van bijna twintig ondernemers uit Deurne Centrum met een geschatte waarde van 500 euro. Op de vraag wat Kristel met al haar prijzen gaat doen is ze formeel: ‘Het pakket is echt enorm, er zit een beetje van alles in en dat ga ik met veel plezier delen met de buren in mijn straat.’

Het bestuur van Deurne blikt terug op een succesvolle poets- en opruimdag: Elke Brydenbach (N-VA), schepen van Ding Dong Deurne: ‘Het ‘dees is wel Deurne’ gevoel leefde absoluut. Fijn dat zoveel Deurnenaars zich op een enthousiaste en positieve manier willen inzetten voor ons district.’ (EM / Foto Stefan Lambrechts )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten